Binotto kon wel lachen om geblunder Mercedes: 'Leuk dat dit niet alleen ons overkomt' Formule 1
Formule 1

Binotto kon wel lachen om geblunder Mercedes: 'Leuk dat dit niet alleen ons overkomt'

Binotto kon wel lachen om geblunder Mercedes: 'Leuk dat dit niet alleen ons overkomt'

Mercedes baarde opzien met de keuze om de Mexicaanse Grand Prix te starten op de mediums. Red Bull Racing liet Max Verstappen en Sergio Pérez daarentegen beginnen op de zachte band en dit was overduidelijk de betere keuze. De strategiekeuzes zorgden bij de topteams voor verbazing.

Verstappen was op de softs een stuk beter weg dan zijn Mercedes-concurrenten op de mediums. Voor het eerst in jaren hield de polesitter de leiding vast in bocht 1. Mercedes beroept zich op het feit dat de tweede vrije training in het teken stond van een Pirelli-test. Daardoor zouden er niet genoeg gegevens over de softs zijn. 'Misschien had Red Bull gewoon betere informatie dan wij', zeiden ingenieurs van de Zilverpijlen tegen Auto, Motor und Sport.

Lewis Hamilton had vlak voor de start van de race al het gevoel dat de keuze voor mediums zou floppen. 'Tijdens de strategievergadering zei ik dat we misschien een risico moesten nemen met een auto. Ik had het gevoel dat ze op de zachte banden zouden beginnen. En toen de bandenwarmers eraf gingen, stopten ze iedereen in de buurt op softs en wij zaten op mediums. Op dat moment dacht ik dat we in de problemen zaten.'

Red Bull en Ferrari zagen geblunder Mercedes vanaf eerste rij

Christian Horner zag hoe Mercedes voor de mediums koos. 'We waren verrast dat ze zo conservatief handelden. Dietrich Mateschitz leerde ons risico's te nemen. Onze strategie was zeker agressief. Een sleutel was dat Max een meester was in het managen van de zachte banden in de eerste stint. Hij weet gewoon wat de band nodig heeft. Toen hij pitte, zat er nog veel leven in', is de Red Bull-teambaas lovend over Verstappen.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto kon er wel om lachen dat Mercedes de mist inging wat betreft de bandenstrategie. 'Wij werden zwaar bekritiseerd voor onze fouten. Nu heeft Mercedes twee fouten gemaakt. Het is leuk om te zien dat dergelijke fouten ons niet alleen overkomen', geeft de Italiaanse topman eerlijk toe. Zijn team had echter niks in te brengen tijdens de race.

De ingenieurs van Mercedes denken dat de overwinning in Mexico wel binnen handbereik was. 'Als we in de eerste bocht voor hadden gestaan, hadden we een kans gehad', denken zij. Horner kan zich daar niet in vinden. 'Ik denk dat we nog steeds hadden gewonnen als wij dezelfde strategie hadden gebruikt. Maar ze zouden zeker dichterbij zijn geweest', aldus de Brit, die denkt dat Pérez Hamilton had kunnen pakken zonder mislukte pitstop. 'Dan had hij ons een dubbele overwinning bezorgd.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws