Ferrari overtuigd dat betrouwbaarheidsproblemen tot het verleden behoren Formule 1
Formule 1

Ferrari overtuigd dat betrouwbaarheidsproblemen tot het verleden behoren

Ferrari overtuigd dat betrouwbaarheidsproblemen tot het verleden behoren

Ferrari is ervan overtuigd dat de betrouwbaarheidsproblemen van vorig seizoen zijn opgelost, zo laat motorbaas Enrico Gaultieri weten aan Autosport. Na het uittesten van de krachtbron op de testbank is de conclusie positief te noemen en lijken de problemen verholpen te zijn.

Het is hoopvol nieuws voor de Scuderia, maar Gaultieri houdt wel een slag om de arm. De Italiaan weet maar al te goed dat resultaten van de testbank niet direct hoeven te vertalen naar het echte leven. Daarnaast is de motor in de basis nog hetzelfde vanwege de engine freeze, waarbij alleen aan de betrouwbaarheid van het blok mag worden gesleuteld.

Laat dat nou net het grootste pijnpunt van Ferrari in 2022 zijn. 'Daarom hebben we gedurende de winter hard gewerkt om de grootste problemen op te lossen en het gewenste betrouwbaarheidsniveau te behalen. Dat was het doel en dat is waar ons werk voor 2023 op gebaseerd was. We hebben gefocust op de verbrandingsmotor en elektromotor', legt Gaultieri uit.

Ferrari leert van opgedane ervaring

Ferrari probeerde daarnaast ook te profiteren van de opgedane kennis op de baan vorig seizoen. 'Dus keken we naar de zwakke plekken van de gebruikte onderdelen', gaat de motorexpert verder. 'Meerdere ontwerpkenmerken werden onder de loep genomen. 'Maar tegelijkertijd hebben we waar nodig ook onze montageprocedures herzien. Bij het werk was al het motorpersoneel betrokken, evenals onze collega's in de toeleveringsketen en onze leveranciers.'

Dat heeft ertoe geleid dat de resultaten op de testbank positief waren, als het gaat om de betrouwbaarheid van de 'nieuwe' motor. 'We hebben wat positieve feedback gekregen op de testbank over enkele van de veranderingen die we hebben doorgevoerd. Maar zoals gewoonlijk zal de baan ons vertellen of we het goed hebben gedaan', besluit Gaultieri.

Formule 1 live kijken komend seizoen? Bestel Viaplay of F1TV of neem een kijkje op onze Formule 1 tv-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws