Ferrari zag teleurstelling al aankomen: 'Regen twee minuten te laat voor Leclerc' Formule 1
Formule 1

Ferrari zag teleurstelling al aankomen: 'Regen twee minuten te laat voor Leclerc'

Ferrari zag teleurstelling al aankomen: 'Regen twee minuten te laat voor Leclerc'

Ferrari wilde aan het begin van Q3 de strategie van beide auto's splitsen om te anticiperen op zware regenval. Dat vertelt racedirecteur Laurent Mekies tegenover de Nederlandse tak van Motorsport.com. Die zware regenval kwam echter enkele minuten te laat om ervan te profiteren.

Charles Leclerc werd het slachtoffer van de keuze van zijn team. De Monegask kreeg de intermediates terwijl het nog te droog was. Ook de call van het team om hem na zijn opwarmronde weer naar binnen te halen, kwam te laat. De 25-jarige zat namelijk al in bocht 1 toen hij die instructie kreeg over de boordradio. Hierdoor start hij de sprintrace zaterdag vanaf de tiende plaats.

Ferrari zag teleurstelling aankomen

'Het is ietwat frustrerend omdat we beide auto's in Q3 hadden, waar we met een lastige keuze werden geconfronteerd', vertelt Mekies over de bandenkeuze. 'Enerzijds was het circuit nog droog en er is een gouden regel dat je altijd voor slicks moet kiezen als de baan droog is. Anderzijds verwachtten we ook dat er heel snel zware regen zou komen. Uiteindelijk besloten we daarom om de strategie van beide auto's te splitten.'

'Op het moment dat je de auto's op die manier op pad stuurt, weet je dat er altijd één iemand blij gaat zijn en één iemand ontevreden gaat zijn', gaat de Fransman verder. Dat is ook precies wat gebeurde. 'De regen kwam voor Charles net twee minuten te laat, terwijl het voor Carlos perfect getimed was. Het is wat het is: P5 en P10. Het is het begin van een lang, lang weekend.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws