Horner hoopt op verbetering voor Verstappen: 'Hebben de balans veranderd' Formule 1
Formule 1

Horner hoopt op verbetering voor Verstappen: 'Hebben de balans veranderd'

Horner hoopt op verbetering voor Verstappen: 'Hebben de balans veranderd'

Christian Horner voorziet een spannend weekend in Brazilië. De teambaas zag hoe allebei zijn coureurs ongelukkig waren in de laatste fase van de kwalificatie, waarbij Max Verstappen een foutje maakte en Sergio Pérez werd geblokkeerd door Charles Leclerc. De Nederlandse coureur was niet blij met zijn afstelling tijdens de vrijdag op Interlagos, maar daarvan hoopt Horner dat het is opgelost op de zaterdag na wat veranderingen.

Horner begint zijn verhaal in het persbericht van Red Bull met een felicitatie aan de polesitter. 'Ten eerste, goed gedaan voor Kevin Magnussen en Haas op de pole. De omstandigheden waren zwaar, de regen was overal om ons heen in Q1, Q2 en Q3, maar de jongens hebben goed werk geleverd door zich een weg te banen naar Q3', zo heeft hij complimenten voor zijn coureurs.

De Brit zag hoe Verstappen met een klein foutje de poleposition verloor, en ook zag hij hoe Pérez gehinderd werd door Leclerc op weg naar een goede tijd. 'Helaas kostte een klein foutje in bocht 8 Max wat tijd, maar desondanks is een plaats op de eerste rij erg positief voor de sprintrace. Checo had de pech dat Charles uitviel met een set inters en ik denk dat Checo verwachtte dat hij naar de pits zou komen, maar hij bleef buiten.'

Dat Leclerc dus buiten bleef, zorgde ervoor dat de Mexicaan geen fatsoenlijke snelle ronde op het bord kon zetten en daardoor van een teleurstellende negende plaats moet aanvangen. 'Dit compromitteerde Checo's ronde, maar ik weet zeker dat hij vanaf daar morgen goed kan racen, dus het belooft een heel spannend Grand Prix-weekend te worden', voorspelt Horner.

Afstelling Verstappen aangepast

Verstappen klaagde tijdens de eerste vrije training veel over zijn afstelling, en tegenover Auto Motor und Sport verklaart de teambaas dat er wat aanpassingen zijn gedaan voor de kwalificatie. 'We hebben de balans verbeterd, maar we weten pas zaterdag of we ze naar volle tevredenheid van Max hebben veranderd', zo laat Horner weten dat duidelijkheid nog even op zich laat wachten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws