FIA begonnen met herstructurering van topmanagement van de Formule 1 Formule 1
Formule 1

FIA begonnen met herstructurering van topmanagement van de Formule 1

FIA begonnen met herstructurering van topmanagement van de Formule 1

De FIA kondigt aan dat er een nieuwe structuur komt binnen het topmanagement van de Formule 1. De president van het bestuursorgaan, Mohammed Ben Sulayem, begon aan het begin van zijn termijn al met een evaluatie en dat heeft er nu voor gezorgd dat er enkele posities zullen gaan schuiven. Zo zijn er bijvoorbeeld andere posities voor Nikolas Tombazis, Steve Nielsen, Tim Goss, Federico Lodi en François Sicard binnen het bestuursorgaan.

Tombazis was sinds 2018 verantwoordelijk voor het technische team van de Formule 1. Nu is de Griek de Single Seater Director waardoor hij de leiding krijgt over alle Formule 1-afdelingen van de FIA. Nielsen is daarbij aangewezen als sportief directeur van de FIA, nadat hij eerder al nauw samen heeft gewerkt met het bestuursorgaan als werknemer van de FOM. Goss, Lodi en Sicard zijn respectievelijk de nieuwe technisch, strategisch en operationeel directeur, waarbij ze allemaal verantwoording af moeten leggen aan Tombazis.

Ben Sulayem is tevreden met de herstructurering binnen zijn organisatie. 'Wij hebben veel tijd en moeite gestoken in het maken van significante en goed overwogen veranderingen aan onze Formule 1-ploeg en het creëren van de juiste structuur met de juiste mensen, die toeziet op de toekomstige regulering van de sport.' Tombazis is ook blij met zijn nieuwe positie. 'Ik ben verheugd en vereerd om deze nieuwe positie binnen de FIA aan te nemen en ik ben zeer dankbaar voor het vertrouwen dat de president in mij toont.'

FIA denkt mogelijk ook aan nieuwe wedstrijdleiders

De herstructurering binnen het topmanagement is mogelijk nog maar het begin. Tijdens de Dakar Rally in Saoedi-Arabië sprak Ben Sulayem met de media over de posities van de huidige wedstrijdleiders van de Formule 1. Eduardo Freitas werd na de Grand Prix van Japan geschorst en lijkt niet meer terug te keren in de sport. Ook Niels Wittich ligt onder vuur binnen de organisatie, waardoor hij ook moet vrezen voor zijn baan. Dit zou betekenen dat de FIA voor het tweede jaar op rij nieuwe wedstrijdleiders aanstelt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws