FIA-president hoopvol over budgetplafond: 'Was duidelijk over wat er gebeurde met Red Bull' Formule 1
Formule 1

FIA-president hoopvol over budgetplafond: 'Was duidelijk over wat er gebeurde met Red Bull'

FIA-president hoopvol over budgetplafond: 'Was duidelijk over wat er gebeurde met Red Bull'

FIA-president Mohammed Ben Sulayem denkt dat de manier waarop het autosportorgaan het budgetplafond handhaaft hoop biedt om mogelijke verdoezelingen in de toekomst te voorkomen tegen te gaan. Het omgaan met de overschrijding van Red Bull Racing was daarin een belangrijke test om te zien of het plafond een succes is.

Ben Sulayem trekt de vergelijking met Balance of Performance (BoP), een manier om een gelijker speelveld te creeëren dat veelal in sportscar-klassen wordt gebruikt. Het budgetplafond is volgens de Emirati makkelijker te hanteren. 'Dat (BoP, red.) is niet makkelijk. Het enige dat ik kan zeggen en kan zien, is dat het budgetplafond werkt en dat we het moeten beschermen', laat hij optekenen bij Motorsport.com.

Met name de manier waarop de FIA omging met de overtredingen van Red Bull en Aston Martin zorgt voor tevredenheid bij de topman. 'Ik was heel duidelijk over wat er gebeurde met Red Bull en Aston Martin. We zorgden ervoor dat niets verborgen bleef en we waren heel transparant. We hebben het onderzoek gedaan, de check-up gedaan, het hele proces doorlopen en we hebben het publiekelijk aan iedereen vrijgegeven.'

F1-teams erkennen FIA als bestuursorgaan

Die manier van werken biedt hoop voor de toekomst, denkt Ben Sulayem. Zo zou het teams moeten afschrikken om bepaalde zaken te verdoezelen. 'Ik hoop dat niemand het budgetplafond kan misbruiken en dingen probeert te verdoezelen. De teams zijn er nu heel duidelijk over dat de FIA er ​​is als bestuursorgaan. Ze kijken toe, en dat is onze verantwoordelijkheid.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws