Formule 1-CEO: 'We moeten accepteren dat Verstappen geweldig werk heeft geleverd' Formule 1
Formule 1

Formule 1-CEO: 'We moeten accepteren dat Verstappen geweldig werk heeft geleverd'

Formule 1-CEO: 'We moeten accepteren dat Verstappen geweldig werk heeft geleverd'

Stefano Domenicali, CEO van de Formula One Group, is niet van plan om in te grijpen nu de Formule 1 al een aantal jaar gedomineerd wordt door Max Verstappen. De Nederlander won vijftien van de laatste zestien races, en zal dus ook als grote favoriet voor 2024 gelden, maar Domenicali ziet dat niet als een probleem.

Domenicali maakte zelf een dominante periode van dichtbij mee. De uit Imola afkomstige Italiaan begon meteen na zijn studie voor Ferrari te werken, waar hij eerst teammanager en later sportief directeur was in de jaren dat Michael Schumacher vijf titels op rij pakte. Na het eerste pensioen van de Duitser zag Domenicali als teambaas van Ferrari in 2008 haar nog altijd laatste constructeurstitel pakken, een controversieel seizoen met Crashgate en Spygate, waardoor McLaren uit de titelstrijd gehaald werd.

'Dominantie door één coureur of één team is altijd onderdeel geweest van de Formule 1', zo wordt Domenicali dan ook geciteerd door Motorsport.com. 'We moeten accepteren dat Max Verstappen geweldig werk heeft geleverd, en dat nog steeds doet door dit soort resultaten neer te zetten. Dat is een feit dat we moeten accepteren, zegt Domenicali, die als Formule 1-CEO vermoedelijk liever een wat spannender titelgevecht had gezien.

Aan spanning geen gebrek

Volgens Domenicali zijn de weekenden ondanks de vaak voorspelbare winnaar nog steeds erg boeiend. 'Als je naar de verschillen in de kwalificaties kijkt, zit het juist ongelofelijk dicht bij elkaar, en als je naar het aantal inhaalacties kijkt, waren de afgelopen twee seizoenen enkele van de beste seizoenen ooit', somt de 58-jarige op. 'De Formule 1 moet niet worden gezien als een sport die dingen doet om de dominantie van welk team dan ook tegen te gaan. Die aanpak zou verkeerd zijn. De essentie van de Formule 1 is dat alle teams en coureurs de kans krijgen om op het hoogste niveau mee te doen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws