Gasly geschokt door verschil snelheid kwalificatie en race in Qatar: 'Het was frustrerend' Formule 1
Formule 1

Gasly geschokt door verschil snelheid kwalificatie en race in Qatar: 'Het was frustrerend'

Gasly geschokt door verschil snelheid kwalificatie en race in Qatar: 'Het was frustrerend'

Na een sterke kwalificatie in Qatar, waarin Pierre Gasly P4 pakte en door gridstraffen van Max Verstappen en Valtteri Bottas zelfs vanaf P2 mocht starten in de grand prix, vielen de Alpha Tauri's in de race ver terug. De vanaf P8 gestarte Yuki Tsunoda zakte terug tot P13 en de op de eerste startrij begonnen Fransman viel vanaf daar zelfs terug tot buiten de punten. Dit leidde tot grote vraagtekens bij Gasly.

In gesprek met Racer geeft de Alpha Tauri-coureur aan geen idee te hebben waarom de pace uit de kwalificatie niet kon worden meegenomen naar de race. 'Het was erg frustrerend. Onze snelheid was simpelweg schokkend. We hebben er eigenlijk nog geen antwoord op', aldus Gasly, die daarmee aangeeft dat het team nog geen oplossing heeft gevonden voor het verschil in snelheid.

'We probeerden in de eerste rondes bij Fernando in de buurt te blijven, maar dat lukte me maar ternauwernood. We probeerden daarna voor een agressieve tweestopper te gaan, maar de snelheid was er niet, het was schokkend. Ik probeerde zo hard als ik kon te pushen, maar zelfs op versere banden dan Fernando was ik mijlenver van hem verwijderd toen hij nog op oudere banden reed.'

Gasly vol vraagtekens na uitblijven snelheid in race

De Fransman vervolgt met het uiten van zijn vraagtekens rondom de race in Qatar. 'Ik begrijp niet hoe we zo langzaam konden zijn tijdens de race, we moeten overal naar kijken. We hebben de voorvleugel en vloer veranderd, misschien had dat impact. We hebben de mediums uit de kwalificatie opnieuw gebruikt in de race, dus die waren niet helemaal nieuw. Ik weet niet of dat een verschil heeft gemaakt. Ik pushte enorm hard op de band maar een goede rondetijd was er nooit.'

'De afgelopen races hebben we een aantal wonderen verricht, maar dit kan niet elk weekend. Maar ik begrijp gewoon niet hoe het kan dat beide auto's zich kwalificeren in de top 10 en een geweldige pace hebben, en tijdens de race zo ver terugvallen en ook geen enkel teken van snelheid laten zien. Dat is het grootste issue', zo laat de man met startnummer 10 weten.

Plek 5 bij constructeurs moeilijke opgave

De kans dat Alpha Tauri de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap nog kan opeisen is na het weekend op het Losail International Circuit wel erg klein geworden, zeker omdat concurrent Alpine erg goede punten scoorde na een podiumplaats voor Fernando Alonso en een uitstekende zesde plaats voor Esteban Ocon. Het verschil tussen beide teams is hierdoor opgelopen tot 25 punten in het voordeel van de Franse renstal.

'Het moge duidelijk zijn dat het erg frustrerend is om te zien waar de Alpines finishen maar uiteindelijk hebben zij gewoon veel beter werk verricht dan wij. We kunnen hen alleen maar feliciteren', aldus Gasly, die zich daarmee wel sportief opstelt richting zijn concurrent. Hij vervolgt door te stellen dat hij wel werd verrast door de snelheid die de Alpines gevonden leken te hebben na Brazilië.

'Alpine heeft ons op meerdere manieren verbaasd. Hun kwalificatiesnelheid was al indrukwekkend, maar hun snelheid in de race was dat nog veel meer. Hoe ze vanaf waar ze stonden in Brazilië naar een podium voor Fernando zijn gegaan is ongelooflijk, ik weet niet wat ze gevonden hebben. Het is groots, want ze waren ineens sneller dan McLaren en Ferrari. Uiteindelijk kunnen we ze alleen maar feliciteren', zo herhaalt hij nog maar eens.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws