Ferrari nog niet zeker van derde plek: 'Concurrentie zal snel zijn komende races' Formule 1
Formule 1

Ferrari nog niet zeker van derde plek: 'Concurrentie zal snel zijn komende races'

Ferrari nog niet zeker van derde plek: 'Concurrentie zal snel zijn komende races'

Carlos Sainz verwacht dat het middenveld tijdens de laatste twee Grands Prix nog dichter bij elkaar zal liggen. De Spanjaard zag de afgelopen weken dat teams als Alpine en AlphaTauri steeds beter gingen presteren. Ferrari staat momenteel op de derde plek met 39,5 punten voorsprong op concurrent McLaren, maar Sainz is er nog niet zeker van dat de Italiaanse renstal zijn positie behoudt. 'We gaan weer naar onbekend terrein.'

Ferrari heeft de afgelopen weken telkens met beide coureurs punten weten te scoren, terwijl McLaren uit de afgelopen triple header slechts vier punten wist te halen. De Italiaanse renstal lijkt met zijn coureurs Sainz en Charles Leclerc in geweldige vorm te zijn. Echter is niemand binnen het team van Ferrari er zeker van dat het team de derde plek behoudt. Bovendien heeft Ferrari-teambaas Mattia Binotto al eerder aangegeven dat een derde plek nooit het doel was voor het team.

De onzekerheid over het behouden van de derde plek ligt volgens Sainz vooral in het feit dat de Formule 1 voor het eerst af zal reizen naar Saoedi-Arabië. 'De komende races zullen onvoorspelbaar zijn', wordt de Spanjaard geciteerd door Racer. 'Bij Jeddah hebben we al helemaal geen idee wat we moeten verwachten. Het lijkt op een heel snel circuit. In het verleden hebben we gezien dat Alpine, AlphaTauri en McLaren heel sterk zijn op dergelijke circuits.'

Ook Abu Dhabi onbekend 

De laatste race van het seizoen wordt traditioneel gehouden in Abu Dhabi. Desondanks zal de baan dit jaar ook geheimen kennen voor de coureurs. 'In Abu Dhabi weten we ook niet wat we zullen aantreffen', vervolgt Sainz. 'Ze hebben wat aanpassingen gedaan aan het circuit. Ze hebben de chicanes weggehaald, waardoor het een snellere baan is geworden. Het zullen twee zware races voor ons worden. Het middenveld zal heel dicht bij elkaar rijden', besluit de Ferrari-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws