Gasly overdonderd: 'We zaten op een tiende van Ferrari en Red Bull' Formule 1
Formule 1

Gasly overdonderd: 'We zaten op een tiende van Ferrari en Red Bull'

Gasly overdonderd: 'We zaten op een tiende van Ferrari en Red Bull'

Pierre Gasly is zeer te spreken over de pace van AlphaTauri. In Turkije werd duidelijk dat de AT02 in handen van de Fransman de snelheid heeft om de topteams bij te kunnen houden. Met optimisme in de stem blikt hij terug op de Turkse Grand Prix, terwijl hij zich ook even uitlaat over de eerstvolgende wedstrijd van de kalender, de Grand Prix van de Verenigde Staten.

'Wat we mee kunnen nemen van de vorige race in Turkije is dat onze pure prestaties zeer goed waren. In de kwalificatie zaten we op een tiende van Ferrari en Red Bull', opent de enkelvoudig Grand Prix-winnaar in een persbericht van AlphaTauri. De omstandigheden in Turkije waren uniek, met een nat wegdek op zondag, maar dat neemt niet weg dat de AlphaTauri het uitstekend deed.

Gasly vervolgt: 'Ik was dan ook zeer blij om in de top vijf te kunnen kwalificeren op zaterdag. De race had zonder die tijdstraf beter af kunnen lopen, maar om op tien seconden achterstand van de podiumplaatsen te eindigen, met twee Mercedessen, Red Bulls en een Ferrari voor mij, toont dat we aan de voorkant van de grid zitten.' Die tijdstraf incasseerde Gasly na in de eerste ronde Fernando Alonso in een spin te tikken.

Gasly over Amerika

Naar Amerika kijkt Gasly uit. 'Ik heb nog geen sterke races gereden in Austin', geeft hij echter aan. 'De vorige keer dat we er waren, behaalde ik mijn beste eindresultaat, een tiende plek.' Wel zegt hij het circuit erg vermakelijk te vinden. De eerste sector doet hem denken aan Suzuka, met snelle bochten. Met name die sector valt bij de nummer één van AlphaTauri dan ook in de smaak.

Een puntje van discussie voor de aankomende wedstrijd wordt het wegdek. Twee jaar geleden kende het Amerikaanse asfalt al hevige hobbels, en Gasly heeft beeldmateriaal gezien van de MotoGP-race van 2021 op Circuit of the Americas. In die beelden leek het asfalt er nog slechter aan toe te zijn dan enkele jaren geleden. 'Dat gaat in de afstelling om compromissen vragen, maar totdat we op het asfalt staan, weten we het niet. Ik maak mij er in ieder geval geen zorgen om.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws