Williams-teambaas Capito zet deur open voor 'briljante' Schumacher Formule 1
Formule 1

Williams-teambaas Capito zet deur open voor 'briljante' Schumacher

Williams-teambaas Capito zet deur open voor 'briljante' Schumacher

Williams-teambaas Jost Capito heeft niets anders dan lovende woorden over voor Mick Schumacher. De jonge Duitser doet het volgens zijn landgenoot meer dan verdienstelijk bij zijn huidige renstal. Zou hij ooit een kampioenschapswinnende auto willen, en heeft Williams die te bieden, dan ziet Capito hem zeer zeker als toekomstige aanwinst.

'Ik denk dat hij momenteel uitstekend werk levert. Het is zijn rookie-jaar in de Formule 1. Hoe hij daarmee omgaat, hoe hij binnen het team ligt en hoe hij met het team omgaat, is absoluut briljant', zo opent Capito in beelden van RTL. Schumacher, die momenteel vastligt binnen de Ferrari Driver Academy, kan rekenen op steun van de relatief nieuwe F1-teambaas.

Sterker nog, Capito verwacht dat Schumacher uit kan groeien tot een hele grote naam in de sport, net zoals vader Michael Schumacher. 'Het is een coureur die je in de gaten moet houden, want ik denk dat hij bij Ferrari heel erg ver kan komen', suggereert hij. 'Hij heeft het potentieel, kan zijn zenuwen in bedwang houden en heeft de mentale sterkte om het te maken.'

Schumacher ooit bij Williams?

'Wat mij betreft is het überhaupt geen vraag meer of hij de mentale kracht heeft. Dat hij in Turkije Q2 wist te halen is natuurlijk een geweldig resultaat', laat de Williams-topman weten op enthousiaste toon. 'Hij verdient in de toekomst een auto waarmee hij kan winnen. Zou dat een Williams zijn dan is dat alleen maar beter', voegt hij daaraan toe. De deur staat voor Schumacher dus wel degelijk open.

Al het laatste F1-nieuws binnenkrijgen op Instagram? Volg F1Maximaal.nl voor je dagelijkse updates!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws