Gasly staat niet onwelwillend tegenover vertrek: 'Marko bepaalt mijn toekomst' Formule 1
Formule 1

Gasly staat niet onwelwillend tegenover vertrek: 'Marko bepaalt mijn toekomst'

Gasly staat niet onwelwillend tegenover vertrek: 'Marko bepaalt mijn toekomst'

Pierre Gasly kan rekenen op interesse van andere teams buiten de Red Bull-tak. De Fransman maakt een goede indruk bij AlphaTauri, maar kan voorlopig niet rekenen op een terugkeer bij Red Bull Racing. Een stap naar een ander team is een optie, maar dat hangt ook af van de plannen van Helmut Marko.

Gasly bevestigt in gesprek met Motorsport.com dat er sprake is van interesse van andere teams. 'Ja, die is er zeker. Ik doe mijn best, ik laat mijn potentie zien. Tegelijkertijd geef ik alles voor AlphaTauri. Ik hoop echt dat we dit jaar het beste resultaat van het team in het constructeurskampioenschap kunnen behalen, de beste sinds het team in de F1 toetrad. Dat is mijn persoonlijke doelstelling en ja, daarna kijken we wat de meest attractieve opties zijn. Uiteindelijk komt het aan op Red Bull en de gesprekken met hen over wat we in de toekomst gaan doen.'

De stoeltjesverdeling bij Red Bull en AlphaTauri voor 2022 ziet er vooralsnog onzeker uit. De contracten van Sergio Perez, Pierre Gasly en Yuki Tsunoda lopen formeel af aan het einde van dit seizoen. Dit biedt ruimte voor speculatie, maar Gasly verwacht niet per sé een telefoontje over een mogelijke promotie in 2022.

'Eerlijk gezegd heb ik op dit moment geen idee', gaat de Fransman verder. 'Dat is iets wat ik met Red Bull en in het bijzonder Helmut Marko ga bespreken. Ik weet niet wat Helmut wil. Ik weet niet of ze me terug willen halen, of ze willen dat ik bij AlphaTauri blijf of dat ze bereid zijn om mij naar een ander team te laten vertrekken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws