Gasly zoekt mee naar nieuwe teambaas en wil voorbeeld nemen aan vooruitgang Aston Martin en McLaren Formule 1
Formule 1

Gasly zoekt mee naar nieuwe teambaas en wil voorbeeld nemen aan vooruitgang Aston Martin en McLaren

Gasly zoekt mee naar nieuwe teambaas en wil voorbeeld nemen aan vooruitgang Aston Martin en McLaren

Alpine is opzoek naar een nieuwe teambaas. De Franse renstal kondigde net voor de zomerstop het vertrek van Otmar Szafnauer, CEO Laurent Rossi en sportief directeur Alan Permane aan. Het team wordt momenteel geleid door Bruno Famin, maar vanaf volgend seizoen mikken ze in Enstone op een andere naam.

Szafnauer trok in 2021 de deur bij Aston Martin achter zich dicht voor een avontuur bij Alpine en zwaaide tijdens de Grand Prix van België voor de laatste keer de scepter bij de Franse renstal. De Amerikaanse Roemeen werd de deur uitgezet omwille van de tegenvallende resultaten, maar kreeg naar eigen zeggen niet voldoende tijd om het tij te keren. Enter Famin, die het seizoen begon als uitvoerend directeur van de motor-afdeling. Volgens Pierre Gasly zal de Franse ingenieur, die dit weekend in Zandvoort zijn debuut als teambaas mocht vieren met een knappe derde plaats van zijn landgenoot, tot het einde van het seizoen de leidinggevende functie bekleden.

Ondertussen gaat de zoektocht naar een nieuwe teambaas voor 2024 gewoon verder. In een exclusief interview met PlanetF1.com deed Gasly uit de doeken zelf betrokken te zijn bij de selectie van potentiële kandidaten. De Franse coureur, die bezig is aan zijn eerste seizoen bij Alpine, weigerde daarentegen wel te verduidelijken naar wat hij op zoek is in een teambaas. 'Dat zullen we intern wel bespreken', zei Gasly. 'Bruno (Famin, red.) heeft momenteel de leiding en dat tot het einde van het seizoen. We moeten proberen zo goed mogelijk werk te leveren. We hebben allemaal een gemeenschappelijk doel, namelijk Alpine aan de top krijgen. Daar kruipt veel werk in en dat kost tijd. Dat is meteen ook onze focus voor de rest van het seizoen', aldus de 27-jarige.

Een voorbeeld nemen aan Aston Martin en McLaren

Tot nog toe was 2023 geen onverdeeld succes voor Alpine. Het team staat eenzaam zesde in het constructeursklassement en lijkt niet opgewassen tegen naaste concurrent McLaren. Tijdens de eerste seizoenshelft was het simpelweg niet goed genoeg voor Gasly en co, maar de Fransman put goede moed uit de plotse opmars van de concurrentie. 'Ik zie niet in waarom wij dat niet zouden kunnen', zei de ex-Red Bull-coureur hoopvol. 'Maar om eerlijk te zijn, denk ik dat er heel specifieke redenen zijn voor hun opmars. Aston Martin had een bepaalde strategie en die lijkt al vanaf het begin van het seizoen goed te werken. McLaren zat bij de start dan weer mijlen ver achter, maar bevindt zich nu in een betere positie tot het einde van het jaar. Daarom is het moeilijk te zeggen hoe ze dat hebben geflikt', sloot Gasly af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws