Gazzetta: 'Porsche gaat vanaf 2026 in zee met Red Bull' Formule 1
Formule 1

Gazzetta: 'Porsche gaat vanaf 2026 in zee met Red Bull'

Gazzetta: 'Porsche gaat vanaf 2026 in zee met Red Bull'

Porsche gaat vanaf 2026 in zee met Red Bull Racing. Dat meldt La Gazzetta dello Sport in haar papieren editie. Wanneer Red Bull in 2025 de banden met Honda definitief doorsnijdt, zal de Duitse motorfabrikant haar intrede maken in de sport en samen met de Oostenrijkse renstal strijden om wereldtitels in de Formule 1.

'Alle obstakels die aanwezig waren bij de eerste onderhandelingen voor de intrede zijn uit goede wil uit de weg geruimd', zo opent redacteur Luigi Perna zijn analyse. In het belang van de sport stemden Mercedes en Ferrari in met een simpeler motorontwerp, wat de investering voor nieuwkomers kleiner zou maken, en de sport dus aantrekkelijker.

Porsche gaat gebruik maken van Red Bull-faciliteiten

Zo staan ze dus toe dat Porsche, onderdeel van de Volkswagen Group, deel kan nemen aan de F1 vanaf 2026. Porsche zal vanaf dan vermoedelijk gebruik maken van de infrastructuur die Red Bull momenteel in Milton Keynes aan het aanbrengen is, met een gloednieuw pand voor de motorafdeling van de Oostenrijkse renstal, Red Bull Powertrains genaamd.

'Een mooi technisch voordeel voor de Duitsers, wat ook nog eens tot een enorme economische besparing zal leiden', stelt Perna, die vrijgeeft dat de motorfabrikanten in het hybridetijdperk een investering van een miljard dollar in het motorblok gedaan hebben. Ferrari had haar veto kunnen gebruiken om de intrede van Porsche te dwarsbomen, maar zag ook de noodzaak van een extra motorleverancier na het vertrek van Honda.

Also read

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws