Capito: 'Het interesseert mij niets of Hamilton doorgaat of niet' Formule 1
Formule 1

Capito: 'Het interesseert mij niets of Hamilton doorgaat of niet'

Capito: 'Het interesseert mij niets of Hamilton doorgaat of niet'

Jost Capito heeft aangegeven enkel voor George Russell te hopen dat Lewis Hamilton in 2022 terugkeert naar de grid. Hij wil zijn voormalige coureur namelijk de kans niet ontnemen om het tegen Hamilton op te nemen. Verder heeft de sport weinig te winnen op de aanwezigheid van de Brit, stelt de teambaas van Williams.

'Het interesseert mij niets of Hamilton doorgaat of niet. Het maakt mij niets uit', zo opent de Duitser in gesprek met RTL. 'Er wordt altijd gezegd dat er in de F1 niet voldoende ruimte is voor jonge coureurs. Als iemand zeven keer wereldkampioen geworden is, kan die mooi plaatsmaken voor een jongeling. Waarom niet?' De beredenering van de teambaas is zeker niet onredelijk.

De enige reden dat hij Hamilton aankomend seizoen wél graag terugziet op de grid is omdat dat Russell, die eind vorig jaar vertrok bij Williams, een goede maatstaf oplevert: 'Ik zou wel graag zien dat hij doorgaat omdat dat goed is voor Russell. Wanneer Hamilton stopt, kan Russel zich namelijk niet aan hem meten en hem verslaan. Ik denk dat hij dat graag wil. Die kans zou ik hem niet graag ontnemen.'

Capito: 'Er zit nog meer in het vat bij Russell'

Wanneer Capito gevraagd wordt of Russell wereldkampioenmateriaal is, blijkt dat daar bij de teambaas geen twijfel over bestaat. 'Hij is geen ruwe diamant meer, maar een geslepen diamant. Er zit nog meer in het vat bij hem', weet Capito, die de jonge Engelsman in 2021 zelfs een podium zag pakken in België. 'Bij Mercedes kan hij nog ontwikkelen en verbeteren om zo nog meer uit zichzelf te halen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws