Goedgemutste Wolff gaat in op verschil met Verstappen: 'Drie tienden' Formule 1
Formule 1

Goedgemutste Wolff gaat in op verschil met Verstappen: 'Drie tienden'

Goedgemutste Wolff gaat in op verschil met Verstappen: 'Drie tienden'

Toto Wolff beseft dat de uitslag van de tweede vrije training in Bahrein een vertekend beeld oplevert, maar is desalniettemin tevreden met het potentieel dat de W15 heeft getoond op de eerste dag van het eerste weekend van het seizoen. De teambaas van Mercedes ging daarbij ook in op de conceptwissel van het team, en de problemen die Mercedes nog altijd probeert te bestrijden.

Hoewel Mercedes sinds jaar en dag niet het volledige potentieel toont tijdens de testdagen, weigert Wolff toe te geven dat het team de concurrentie probeert te misleiden tijdens de wintertest. 'Er was geen reden om te bluffen', vindt Wolff. 'We moesten gewoon eerst onze auto leren kennen', zegt de Mercedes-topman bij het Duitse Auto Motor und Sport.

Mercedes kampt nog altijd met hardnekkig stuiterprobleem

Daarbij kampte Mercedes tijdens de testdagen nog altijd met de nodige problemen met het stuiteren van de auto, een probleem dat het team in 2022 en 2023 ook al had bij het vorige concept. Dit was een van de redenen om het roer om te gooien voor 2024, maar het probleem is dus nog niet volledig verdwenen. Hier speelde vooral de stijve afstelling van de achterdempers een rol, en dus werd de afstelling van de hele bolide weer omgegooid, inclusief de rijhoogte.

Het gevolg is dat het probleem nu grotendeels onder controle lijkt te zijn. 'We hebben er alleen nog last van in bocht 12', laat Wolff optekenen. Het probleem kan in de komende dagen echter weer uitvergroot worden, vreest de Oostenrijker. 'Met meer grip op de baan, zou het probleem ook op andere plekken kunnen terugkomen.' De verwachting is ook dat het op zaterdag, tijdens de Grand Prix, weer een stuk warmer zal zijn, en dat de wind gaat liggen.

Al met al is de teambaas van Lewis Hamilton en George Russell toch tevreden met de nieuwe auto, de W15. 'We hebben nu een basis waarmee we de auto veel beter kunnen finetunen', deelt Wolff, die wel beseft dat één man voorlopig buiten bereik blijft: 'We staan in de racesimulaties nog steeds drie tienden achter Max, maar dat was minder dan verwacht.'

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws