Complimenten vanuit Red Bull voor Pérez: 'Maar twee tienden achter Verstappen, dat is voor zijn doen goed' Formule 1
Formule 1

Complimenten vanuit Red Bull voor Pérez: 'Maar twee tienden achter Verstappen, dat is voor zijn doen goed'

Complimenten vanuit Red Bull voor Pérez: 'Maar twee tienden achter Verstappen, dat is voor zijn doen goed'

Helmut Marko heeft bij het Duitse Auto Motor und Sport een reactie gegeven op de eerste dag van het openingsweekend van het nieuwe seizoen. Hoewel de teamadviseur van Red Bull Racing vertrouwen houdt, ziet hij ook dat de onderlinge verschillen klein zijn. Waar Marko er doorgaans op kan vertrouwen dat Max Verstappen het maximale uit het resultaat haalt, ziet hij tot zijn genoegen dat ook Sergio Pérez weinig hoeft toe te geven.

'Sommigen lieten de motor wat harder draaien dan wij, maar dat geldt niet voor alle teams', zegt Marko, die aangaf dat Ferrari ook nog marge hield met het motorvermogen. Mercedes-teambaas Toto Wolff gaf juist toe dat zijn team inderdaad meer vermogen had ingezet, iets waar Max Verstappen eerder ook al naar hintte. 'Volgens onze berekeningen reden we met wat meer motorvermogen dan Red Bull', beaamt Wolff dan ook.

Ferrari de grote concurrent?

Het lijkt er dus op dat Mercedes misschien wat minder sterk is dan op de openingsdag het geval leek te zijn. Daarmee komt Marko terug bij het team dat na de testdagen de grootste uitdager leek te zijn. Marko maakte zich nog geen zorgen over de racesnelheid, maar merkte wel op dat er in de kwalificatie een spannende strijd wordt verwacht met Ferrari.

De Oostenrijkse teamadviseur uitte daarnaast zijn tevredenheid over tweede coureur Sergio Pérez, die het in 2023 in de kwalificaties regelmatig loodzwaar had. 'Hij zat maar twee tienden achter Max, en in de racesimulatie zat hij nog dichterbij', aldus een gelukkige Marko. 'Dat is voor zijn doen goed', luidt de indirecte sneer. 'Als hij dat kan volhouden, dan zijn we tevreden', vertelt Marko, die ook nog reageerde op de schakelproblemen, waar Verstappen het veelvuldig over had. 'Dat is zijn favoriete onderwerp. Ik weet zeker dat we dat voor de kwalificatie wel opgelost krijgen.'

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen pole in Bahrein? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws