Buxton lacht om ontevreden Verstappen: 'Dat spreekt boekdelen over Max' Opinie
Opinie

Buxton lacht om ontevreden Verstappen: 'Dat spreekt boekdelen over Max'

Buxton lacht om ontevreden Verstappen: 'Dat spreekt boekdelen over Max'

Commentatoren Will Buxton, Lawrence Barretto, en Alex Brundle hebben na afloop van de eerste vrije training van het seizoen de eerste conclusies proberen te trekken. Daarbij kwamen beide Red Bull-teams ook ter sprake. Max Verstappen was duidelijk ontevreden, maar noteerde wel competitieve tijden, terwijl Visa Cash App RB de eerste sessie topte.

'RB en McLaren zaten heel dicht bij elkaar, zoals we al dachten na de testdagen', opent Buxton bij F1TV. 'Daniel Ricciardo probeerde de verwachtingen wel te temperen, maar ze deden het heel goed. Het was ook erg spannend tussen Red Bull Racing, Mercedes, en Fernando Alonso, en ook Ferrari deed vooraan mee. Het was dus een geweldige eerste sessie', oordeel Buxton.

Collega Barretto besteedde vooral aandacht aan de teams die het nog niet voor elkaar hebben. 'Teams werkten uiteenlopende programma's af. Het is dus lastig om de pikorde te voorspellen, maar het lijkt er wel op dat Haas ergens achteraan zal staan. Alpine was niet zo slecht als we verwacht hadden', zegt Barretto over het Franse team, dat toch niet verder kwam dan P17 en P18. 'Het is lastig om te zeggen waar Stake zal staan, omdat ze met de zachte banden reden, maar waarschijnlijk zullen ze ook in de achterhoede staan.'

Onvrede Verstappen belooft weinig goeds voor de rest

'Als Max ontevreden is, en toch de op dat moment snelste tijd neerzet, dan spreekt dat boekdelen over Max', weet Buxton over de Nederlander te melden. 'Het grote vraagteken voor mij na deze sessie is Williams. Stake was zoals besproken een beetje teleurstellend. Waar staat Williams? Staan ze bij RB en McLaren, of staan ze bij die drie langzaamste teams (Alpine, Stake, en Haas, red.), of daartussenin? We hebben nog niet alles gezien van Williams.'

Alex Brundle, zoon van Martin Brundle, en zelf ook commentator, analyseerde de beelden van Verstappen in meer detail. 'Ze zijn nog zo'n drie seconden langzamer dan de snelste tijd uit de wintertest. Red Bull heeft nog wel het nodige huiswerk te doen. Max was heel actief op de radio, meer nog dan wat we in de uitzending hoorden. Hij had het vooral over het management van de aandrijflijn bij zijn Red Bull. Dat waren ze gedurende de sessie aan het verbeteren. Bij een fragment uit het begin van de sessie hoor je dat hij problemen had bij het terugschakelen, en het beïnvloedde ook de balans van zijn auto aan de voorkant. Dat is vreselijk als coureur, en hij brak zijn ronde dan ook af. Aan het einde van de sessie werd het wel al beter', aldus Brundle.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen pole in Bahrein? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws