Grosjean sluit een terugkeer naar de Formule 1 bij Andretti niet uit: 'Zeg nooit nooit' Formule 1
Formule 1

Grosjean sluit een terugkeer naar de Formule 1 bij Andretti niet uit: 'Zeg nooit nooit'

Grosjean sluit een terugkeer naar de Formule 1 bij Andretti niet uit: 'Zeg nooit nooit'

Romain Grosjean sluit een terugkeer naar de Formule 1 niet uit. Mocht de Fransman een aanbieding krijgen van Andretti om voor het Amerikaanse team in de koningsklasse van de autosport uit te komen, dan zal hij die zeker in overweging nemen. De oud-coureur van onder meer Haas heeft het naar zijn zin in de IndyCar, maar noemt de Formule 1 wel 'het toppunt' van de autosport.

Grosjean nam na 2020 afscheid van de Formule 1. De Fransman moest, net als zijn toenmalige teamgenoot Kevin Magnussen, plaatsmaken bij Haas. De 36-jarige vond in 2021 onderdak bij het IndyCar-team van Dale Coyne Racing en maakte afgelopen seizoen de overstap naar het team van Andretti Autosport. Mede door de link met Andretti is het helemaal niet zo'n rare gedachte dat hij wellicht weer terugkeert in de Formule 1.

Zelf lijkt hij de deur ook op een kier te zetten en daarnaast is hij bij Haas al eens eerder ingestapt bij een debuterend Amerikaans team. 'Andretti heeft nog veel werk te verzetten als ze naar de Formule 1 willen komen, net als Haas destijds. Maar ik heb vorig jaar één ding geleerd: zeg nooit nooit', laat hij weten in een interview met GQ Sports, geciteerd door Speedcafe. 'Ik zei ook tegen mijn vrouw dat ik nooit in de Verenigde Staten wilde wonen, dat ik nooit in een Amerikaanse raceklasse zou gaan racen en dat ik ook nooit de Indy500 zou gaan rijden. En ik heb het nu alle drie gedaan.'

Grosjean 'geniet' van IndyCar, maar F1 wel toppunt van autosport

Een terugkeer naar de koningsklasse van de autosport is voor Grosjean zeker niet noodzakelijk. De Fransman geniet enorm van het leven in Amerika. 'Op dit moment heb ik het enorm naar mijn zin in de IndyCar en ik vind het ook geweldig dat ik voor Lamborghini in het IMSA-kampioenschap kan rijden. Het is de juiste balans voor mij. Natuurlijk is de Formule 1 het toppunt van de autosport, dus ik zou 'ja' zeggen als ik aan kan sluiten bij een winnend team. Maar voor nu denk ik dat ik liever in de IndyCar blijf racen', sluit hij af.

Formule 1 live kijken komend seizoen? Bestel Viaplay of F1TV of neem een kijkje op onze Formule 1 tv-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws