Grosjean verdedigt Netflix na kritiek Verstappen: ‘Het is in Amerikaanse stijl gemaakt’ Formule 1
Formule 1

Grosjean verdedigt Netflix na kritiek Verstappen: ‘Het is in Amerikaanse stijl gemaakt’

Grosjean verdedigt Netflix na kritiek Verstappen: ‘Het is in Amerikaanse stijl gemaakt’

Na Carlos Sainz mengt nu ook voormalig F1-coureur Romain Grosjean zich in de discussie rondom de Netflix-serie Drive to Survive. Eerder uitte Max Verstappen kritiek op de serie, die naar zijn mening vooral drama creëert waar het niet is. Volgens Grosjean ligt dat aan de Amerikaanse stijl van de documentaire, en heeft de serie geholpen om de F1-fanbase te vergroten. Wel geeft hij toe dat de serie niet altijd even vriendelijk is voor alle coureurs – inclusief hemzelf.

Grosjean werd in de serie regelmatig uitgelicht, maar niet altijd op de meest flatteuze manier. ‘Het eerste seizoen was erg hard voor mij’, vertelt hij tegen RTL. ‘Die heb ik heb niet gekeken. De twee seizoenen daarna waren aardiger, vooral vanwege mijn crash in Bahrein natuurlijk.’ Grosjean erkent dat de serie op een ‘Amerikaanse’ manier in elkaar gezet is: ‘Veel special effects en sound effects.’

Ondanks zijn eigen ervaringen met de serie, is de huidig IndyCar-coureur erg te spreken over het effect van Drive to Survive. ‘De serie is fantastisch, omdat het F1 open heeft gesteld naar mensen die het niet echt kenden. Onze fanbase is daardoor gegroeid.’ Hij lijkt gelijk te hebben; de bezoekerscijfers van de Grand Prix van de Verenigde Staten zijn flink gegroeid sinds het eerste seizoen Drive to Survive uitgebracht werd, met zo’n 400.000 toeschouwers afgelopen weekend. ‘Dat is mooi voor de Formule 1!’, aldus Grosjean.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws