Haas duidelijk geïnspireerd door F1-75: team moet rekening houden met protesten Formule 1
Formule 1

Haas duidelijk geïnspireerd door F1-75: team moet rekening houden met protesten

Haas duidelijk geïnspireerd door F1-75: team moet rekening houden met protesten

Haas kan waarschijnlijk rekenen op protesten als de nieuwe onderdelen op de auto goed blijken te werken. De Amerikaanse renstal heeft voor het eerst dit seizoen een upgrade gebracht naar de Grand Prix van Hongarije. De inspiratie voor de update is overduidelijk, namelijk de F1-75 van Ferrari. Haas is één van de klantenteams van Ferrari en dat zorgt ervoor dat teams met een schuin oog gaan letten op de prestaties van de Amerikaanse renstal.

Kevin Magnussen zal de enige coureur zijn die met de upgrade rijdt op de Hungaroring. Haas is het eerste team is geïnspireerd door de auto van Ferrari, terwijl andere teams juist hebben gekeken naar Red Bull Racing. 'Alpine, McLaren, Aston Martin en Williams hebben allemaal het pad gevolgd van de leider in wereldkampioenschap', schrijft Auto, Motor und Sport. 'Niemand wilde de F1-75 kopiëren, maar Haas doet het nu wel.' Volgens het Duitse medium kan dat nog weleens voor rumoer gaan zorgen in de paddock.

Haas heeft haar fabriek immers verplaatst naar Maranello, dezelfde plek waar Ferrari ook haar fabriek heeft. De relatie tussen de twee renstallen werd in het begin van het seizoen al in twijfel getrokken. 'Mochten de ontwikkelingen een gouden greep blijken te zijn dan kan Haas op veel verontwaardiging rekenen van de directe competitie. Zij geloven dat er iets oneerlijks gaande is. Haas blijft ontkennen dat er illegale datatransfer plaatsvindt tussen de teams.'

'Haas-bolide geen volledige kopie'

De gelijkenissen tussen de VF-22 en de F1-75 zijn overduidelijk. Auto, Motor und Sport heeft de Haas-bolide al bestempeld als de witte Ferrari. 'Haas krijgt zeventig procent van de onderdelen die je mag overnemen van Ferrari. Je moet zelf voor de aerodynamica zorgen. Het team heeft genoeg tijd gehad om geïnspireerd te raken door de Ferrari, en dat wordt geïllustreerd door de sidepods. Aan de achterzijde is het echter net wat anders, dus het is geen volledige kopie.'

Kan Lewis Hamilton de eerste Mercedes-zege van het jaar binnenslepen op de Hungaroring? Zet in en krijg 13,00 keer je inzet terug!

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws