Audi geeft voorproefje van F1-auto: 'Meer details volgen in Shanghai' Formule 1
Formule 1

Audi geeft voorproefje van F1-auto: 'Meer details volgen in Shanghai'

Audi geeft voorproefje van F1-auto: 'Meer details volgen in Shanghai'

Audi staat te trappelen om toe te treden tot de Formule 1. Vanaf 2026 zal de Duitse fabrikant officieel onderdeel worden van de Formule 1 als partner van Sauber, maar ook als leverancier van krachtbronnen. Voor nu is er verder nog niet heel veel informatie beschikbaar, maar Audi heeft bij PlanetF1.com bekend gemaakt dat er in april veel details vrijgegeven gaan worden bij de presentatie in Shanghai.

In april wordt de Shanghai International Automobile Industry Exhibition gehouden. Audi zal daar ook aanwezig zijn. Ze hebben duidelijk gemaakt dat er bij deze tentoonstelling meer informatie gegeven gaat worden over de plannen die ze in petto hebben voor hun toetreden tot de Formule 1. Ondanks dat Audi pas in 2026 in de F1 zal verschijnen, zijn ze al druk bezig met alle voorbereidingen.

De woordvoerder van Audi heeft bij PlanetF1.com aangegeven dat ze de plannen bij de motorshow in Shanghai gaan presenteren, 'omdat China een belangrijke markt is voor de Formule 1, maar ook omdat het voor Audi in het algemeen de grootste markt is.' Verder wil Audi het project ook dichter bij de fans brengen en daardoor vonden ze het een goed idee om het te combineren met de motorshow.

Audi is zich aan het klaarstomen voor 2026

Audi is in december begonnen met het het bouwen van een nieuw complex, dat zal fungeren als de basis voor het ontwikkelen en het testen van de krachtbron. Dit doen ze in Neuberg in samenwerking met het Competence Center Motorsport. Het gebouw is helemaal nieuw en zal F7.2 gaan heten. Naar verwachting zal het gebouw tegen het einde van het eerste kwartaal in 2024 klaar zijn. Naast de faciliteiten voor het testen van de krachtbron zullen er ook technische ruimtes, een mechanische workshop en andere werkplekken te vinden zijn.

Audi zal dus in april met meer informatie komen, maar is al duidelijk bezig met de nodige voorbereidingen om toe te treden tot de wereld van de Formule 1. In Shanghai zal het eerste voorproefje gegeven worden van hoe de auto er echt uit zal gaan zien met de mogelijke livery.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws