Hamilton kan met gerust hart naar Ferrari: 'Wilde niet vertrekken op een dieptepunt' Formule 1
Formule 1

Hamilton kan met gerust hart naar Ferrari: 'Wilde niet vertrekken op een dieptepunt'

Hamilton kan met gerust hart naar Ferrari: 'Wilde niet vertrekken op een dieptepunt'

Lewis Hamilton is dankbaar dat het team hem de kans heeft geboden om opnieuw een overwinning te boeken. De coureur van Mercedes wilde het team nog een goede herinnering meegeven wanneer hij vertrekt naar Ferrari en dat heeft hij met deze zege kunnen doen. Hamilton hoopt uiteraard in de komende maanden ook te strijden voor de overwinningen. Ondanks deze verbeterde prestaties van Mercedes heeft de Brit nog altijd geen spijt van zijn keuze om te vertrekken.

Hamilton heeft in zijn thuisrace opnieuw een record weten te verbreken. De coureur van Mercedes pakte zijn negende overwinning op het circuit van Silverstone, wat betekent dat hij de meeste zeges op één circuit heeft weten te pakken. Voor de zevenvoudig wereldkampioen kwam dit moment als geroepen. Hamilton moest immers 945 dagen wachten op een overwinning en het is de vraag hoe lang hij moet wachten op een nieuwe zege.

Mercedes lijkt namelijk de weg omhoog te hebben begonnen, maar daar kan Hamilton niet meer lang van genieten. De coureur maakt aan het einde van dit seizoen de overstap van Ferrari. Dat vindt de Brit na zijn zege absoluut geen bitterzoet moment. 'Toen we aan het seizoen begonnen, hadden we een auto die niet in de buurt van de Red Bull of overwinningen kwam. Als dat zo was gebleven, dan had mijn afscheid als een soort bitterzoet einde gevoeld, omdat je niet zoiets als deze race hebt gehad', zegt Hamilton tijdens de persconferentie van de FIA.

Hamilton dankt harde werk Mercedes

Mercedes heeft de afgelopen jaren een hoop foute keuzes gemaakt wat betreft de auto. Dit jaar moest de ommekeer komen en dat lijkt nu ook het geval te zijn. Vorige week wist George Russell al de Grand Prix van Oostenrijk te winnen en nu werd de race op Silverstone op pure pace gewonnen door Hamilton. 'Iedereen heeft geweldig werk geleverd om de auto te leveren waarin we ons veel comfortabeler voelen. We hebben nu een goede basis om op voort te borduren. Ik wilde niet vertrekken op een dieptepunt, maar op een hoogtepunt. Dat is ons doel geweest.'

'Er is nog een lange, lange weg te gaan, want de auto is op geen enkele manier de snelste auto op de grid op dit moment', vervolgt Hamilton. Vooraan lijkt er nu een gevecht te ontstaan tussen drie constructeurs. Red Bull Racing heeft de touwtjes in het kampioenschap nog in handen, maar deze lijkt de Oostenrijkse renstal te verliezen aan McLaren en Mercedes. 'Ik denk dat we er dichtbij zijn, en ik hoop dat we met de volgende upgrade in een nog sterkere positie zullen zijn om echt, echt consistenter voor de beste posities te vechten.'

Nieuwe rivaliteit met Verstappen? 

Hamilton werd in de slotfase van de Grand Prix nog opgejaagd door Max Verstappen, maar de Nederlander kwam net tekort. Deze week zullen de twee coureurs opnieuw rivalen van elkaar zijn, aangezien het Nederlands elftal het op moet nemen tegen Engeland in de halve finale van het Europees Kampioenschap voetbal. Verstappen staat al bekend als een groot voetbalfan, maar ook Hamilton zal de strijd om een plek in de EK-finale kijken.

Gedurende het raceweekend moesten Engeland en Nederland ook al spelen. Engeland speelde na de kwalificatie voor de Grand Prix tegen Zwitserland en die wedstrijd werd uitgezonden tijdens een evenement van Mercedes. 'Die wedstrijd kijken met meer dan twintigduizend mensen was ongelooflijk. Ik ben dankbaar dat ik die ervaring met George heb gedeeld. Ze zullen weten dat ze hun spel willen verbeteren en veel lessen trekken uit elke wedstrijd, net zoals wij uit elke race. Dus ik zal het team steunen', aldus Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws