Hamilton kritisch op F1-managers: 'Ze zijn er alleen als je zaken kan doen' Formule 1
Formule 1

Hamilton kritisch op F1-managers: 'Ze zijn er alleen als je zaken kan doen'

Hamilton kritisch op F1-managers: 'Ze zijn er alleen als je zaken kan doen'

Lewis Hamilton blikt terug op zijn beginjaren in de Formule 1 en hoeveel moeite het hem kostte om in de koningsklasse terecht te komen. De zevenvoudig wereldkampioen denkt dat de Formule 1-managers niet klaarstaan tenzij coureurs heel succesvol zijn. Zo vond de Brit zijn vader een veel betere manager, omdat hij te allen tijde steun en toeverlaat kon zijn in Hamilton zijn weg naar de top.

In de BBC TV show We Are England ging Hamilton om tafel met twee talentvolle jongeren in de motorsport. In de tv-show heeft de Brit meerdere onderwerpen aangekaart wat de start van een carrière in de Formule 1 moeilijk kan maken, waaronder het betrekken van managers. De zevenvoudig wereldkampioen maakte in 2007 zijn debuut in de Formule 1 bij McLaren, maar dat ging niet zonder horten of stoten. Zijn vader, Anthony Hamilton, was van 2007 tot en met 2011 zijn manager, maar vanaf 2012 nam hij de touwtjes in eigen handen.

Hamilton senior ging toen landgenoot Paul di Resta voor een aantal jaren managen. Dat Hamilton gemanaged werd door zijn vader, daar zag hij de voordelen wel van in. 'F1-managers zijn er alleen als je zaken kan doen', begint de Mercedes-coureur. 'Je vader of je ouders zullen er zijn voor de juiste redenen, de puurste redenen, vanaf het begin. Als er geen successen zijn, zijn zij degenen die er altijd zullen zijn', legt Hamilton uit. 'Vaak huur je een manager in, maar zij zullen er niet zijn tenzij je succesvol bent.' De Brit is vooral kritisch op dat aspect.

Hamilton: 'Het is ook hoe je met jezelf omgaat als je verliest'

Naast het probleem met de onpersoonlijke manier van werken van managers is er nog een kwestie die Hamilton aankaart. 'Het probleem is dat onze sport duur is', vertelt de coureur die onlangs zijn 38ste verjaardag heeft gevierd. Daardoor worden velen belemmerd in het toetreden tot de koningsklasse of de opstapklassen. 'Maar er zijn nu veel mensen, bedrijven die de diversiteit en inclusiviteit willen verbeteren. Er zijn veel bedrijven die een partnerschap willen sluiten met het juiste bericht', gaat Hamilton verder. 'Het is ook niet alleen wat je doet op de baan, het is ook hoe je jezelf presenteert. En hoe je met jezelf omgaat als je verliest', aldus de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws