Hamilton op Piastri's kerstkaartenlijst: 'Blij dat hij dat in ieder geval heeft toegegeven' Formule 1
Formule 1

Hamilton op Piastri's kerstkaartenlijst: 'Blij dat hij dat in ieder geval heeft toegegeven'

Hamilton op Piastri's kerstkaartenlijst: 'Blij dat hij dat in ieder geval heeft toegegeven'

Oscar Piastri heeft laten weten dat er geen wrok is tussen hem en Lewis Hamilton na het incident in Monza tijdens de Italiaanse Grand Prix. Bij de tweede chicane van het circuit waagde Hamilton een gewaagde inhaalactie op Piastri, wat resulteerde in een gedwongen uitstapje richting het gras voor de jonge coureur. Beide rijders werden gedwongen om de uitloopzone op te rijden, maar het was Piastri's auto die schade opliep.

Met een beschadigde voorvleugel had Piastri geen andere keuze dan de pitstraat in te duiken, wat uiteindelijk resulteerde in een race zonder punten voor de McLaren-coureur. Ondanks een opgelegde tijdstraf van vijf seconden voor zijn rol in het incident, wist Hamilton toch zijn zesde plaats te behouden. Na het voorval nam de Britse coureur de verantwoordelijkheid voor zijn fout op zich en bood hij zijn excuses aan Piastri aan.

In een interview op de F1 Nation-podcast vroeg Tom Clarkson aan Piastri: 'Oscar, staat Lewis Hamilton nog steeds op jouw kerstkaartenlijst?' Met een glimlach antwoordde Piastri: 'Ja, ik bedoel, hij verontschuldigde zich onmiddellijk en kreeg er een straf voor, dus ik ben blij dat hij dat in ieder geval heeft toegegeven, natuurlijk. Idealiter zou het niet zijn gebeurd, maar het is vrij gemakkelijk om te doen in die bocht.'

Hamilton jeugdheld van Piastri

Piastri gaf tijdens de podcast toe dat Hamilton een van zijn jeugdhelden is. Hij legde uit dat zowel Hamilton als zijn teamgenoot Lando Norris hebben bijgedragen aan zijn keuze voor McLaren boven Alpine. 'McLaren heeft een sterke historie in het aantrekken van nieuwkomers en hen te transformeren tot Formule 1-coureurs van wereldklasse, dus dat gaf mij vertrouwen', verklaarde hij. Het gevoel dat Piastri als kind had toen hij Hamilton zag racen, werd weer levendig toen hij de oude bolide van de zevenvoudig wereldkampioen zag staan op het hoofdkantoor van McLaren. 'Het zien van Lewis Hamiltons auto in het echt brengt herinneringen naar boven van toen ik begon te kijken naar de Formule 1', aldus Piastri.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws