Hamilton spreekt onvrede uit over Mercedes: 'De uiting van kritiek kan ook een spel zijn' Formule 1
Formule 1

Hamilton spreekt onvrede uit over Mercedes: 'De uiting van kritiek kan ook een spel zijn'

Hamilton spreekt onvrede uit over Mercedes: 'De uiting van kritiek kan ook een spel zijn'

Martin Brundle verbaasde zich over de kritiek die Lewis Hamilton zo publiekelijk uit tegenover Mercedes. Volgens de Sky Sports-analist is de manier waarop Hamilton zich uitspreekt 'hoogst ongebruikelijk', omdat hij zich altijd profileert als een echte 'teamspeler'. Ook kan het een spelletje zijn, want de zevenvoudig wereldkampioen is ook bezig met de onderhandelingen voor een nieuw contract, oppert Brundle in de Sky Sports F1-podcast.

Mercedes had een stroeve start van het seizoen bij de eerste race in Bahrein. Concurrent Red Bull Racing bleek te snel voor de Mercedes-coureurs. Hamilton eindigde op de vijfde plaats met meer dan vijftig seconden achterstand op racewinnaar Max Verstappen. Teamgenoot George Russell kwam als zevende over de eindstreep.

Hamilton en Wolff kritisch op W14

De zevenvoudig wereldkampioen is niet tevreden met het team en heeft al eerder aangegeven dat hij het vervelend vindt dat het niet lijkt alsof ze binnenkort weer kunnen concurreren met de top van de grid. Verder heeft hij ook zijn twijfels uitgesproken over het concept van de W14, die ondermaats presteert. Teambaas Toto Wolff deelt die mening en heeft zelfs aangegeven dat het hele ontwerp van de auto aangepast moet worden.

Wat vooral opvallend is, is het feit dat Hamilton laatst heeft uitgesproken dat het team niet naar hem geluisterd heeft ten opzichte van het ontwerpen van de W14. De Britse coureur stelt dat hij van tevoren al had aangegeven dat er problemen waren met de auto gebaseerd op zijn voorganger. Dit zou allemaal tijdens de ontwikkelingsfase van de W14 zijn geweest.

Brundle: 'Het kan ook een strategie zijn'

Brundle geeft aan wel dat hij het verbazend vindt dat Hamilton de kritiek op het Mercedes-team zo publiekelijk uit. 'Het is wel duidelijk dat hij het gevoel heeft dat er anders niet naar hem geluisterd wordt', concludeert de Sky Sports-analist. 'Het is vervelend dat hij dat publiekelijk moet doen. Het is ook een beetje ongewoon voor hem, normaalgesproken is hij altijd de perfecte teamspeler.'

Daarnaast denkt Brundle dat het misschien ook een spelletje kan zijn. 'We moeten onthouden dat Lewis midden in de onderhandelingen van zijn nieuwe contract zit', zegt de voormalige autocoureur. 'Het kan een strategie zijn om je dan zo op te stellen, al denk ik wel dat hij vooral zou tekenen voor de performance en niet voor het geld', vervolgt Brundle. 'Maar een hoog salaris is altijd mooi meegenomen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws