Hamilton 'kan niet blijer zijn' voor Vowles: 'Niemand die deze rol meer verdient' Formule 1
Formule 1

Hamilton 'kan niet blijer zijn' voor Vowles: 'Niemand die deze rol meer verdient'

Hamilton 'kan niet blijer zijn' voor Vowles: 'Niemand die deze rol meer verdient'

Lewis Hamilton heeft via Instagram afscheid genomen van James Vowles. De hoofdstrateeg van Mercedes vertrekt bij het Duitse topteam om een nieuw avontuur aan te gaan bij Williams, waar de 43-jarige Engelsman is aangesteld als teambaas. Dat nieuws kwam vrijdag naar buiten.

Hamilton schrijft op zijn Instagram-story dat hij verheugd is door het nieuws dat Vowles aan de slag gaat bij Williams als teambaas. 'Ik ben zo trots en dankbaar dat ik de afgelopen tien jaar met James heb mogen werken. Samen hebben we meer dan tachtig races en vijftien titels gewonnen. Dit is een geweldige stap en ik kan niet blijer zijn voor hem.'

Williams doet al jaren mee in de achterhoede. Vowles moet nu zorgen voor een koerswijziging bij het team uit Grove. Hamilton ziet dat ook. 'We hebben allemaal verandering nodig om vooruitgang te kunnen maken en ik ben ervan overtuigd dat hij Williams kan pushen om competitiever te worden. Er is niemand die deze rol meer verdient. Ik wens je het beste, broeder', richt de zevenvoudig kampioen zich als laatste op Vowles.

Vowles vervangt vertrokken Capito bij Williams

Vowles begint vanaf 20 februari aan zijn nieuwe baan bij Williams. Het voormalige kopstuk van Mercedes is de opvolger van Jost Capito, die vorige maand vertrok bij het iconische raceteam. Destijds vertrok de Duitser samen met technisch directeur François-Xavier Demaison. Reden voor hun vertrek is nog altijd onduidelijk, maar wel is bekend dat zij over een aflopend contract beschikten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws