Hamilton wacht op conclusies FIA-rapport: 'Beter als het openbaar is voor iedereen' Formule 1
Formule 1

Hamilton wacht op conclusies FIA-rapport: 'Beter als het openbaar is voor iedereen'

Hamilton wacht op conclusies FIA-rapport: 'Beter als het openbaar is voor iedereen'

De FIA heeft de afgelopen weken al enkele grote veranderingen doorgevoerd binnen de organisatie. Zo is Michael Masi geen wedstrijdleider meer, maar zullen Eduardo Freitas en Niels Wittich zijn taken overnemen. Ook gaat de Formule 1 werken met een eigen VAR-systeem. Toch zijn deze wijzigingen nog niet bevredigend genoeg voor Lewis Hamilton en Mercedes.

Vorige week maandag kwamen de commissarissen van de Formule 1, bestaande uit de teambazen en mensen van de FIA, bijeen om de gebeurtenissen in Abu Dhabi te bespreken. Volgens de president van de FIA, Mohammed Ben Sulayem, waren de commissarissen het unaniem eens over de beslissingen die genomen moesten worden. Toch is het officiële rapport van de FIA nog niet gepubliceerd. Dit gebeurt normaliter pas in de week van de eerste Grand Prix in Bahrein.

Toch heeft de FIA wel al haar reglementen aangepast. Zo zijn er enkele nieuwe regels omtrent bandenkeuze en de sprintraces al openbaar gemaakt door het bestuursorgaan van de Formule 1. Ook zijn de regels tijdens een safety car-situatie aangepakt. Nu mag de safety car na het bericht 'gelapte auto's mogen nu inhalen' een ronde later direct de pitstraat inrijden. Zo duurt de safety car-periode korter en worden incidenten zoals in Abu Dhabi voorkomen.

Hamilton hoopt op openbaar FIA-rapport

Hamilton was uiteindelijk de dupe van de keuze van Masi, waardoor Mercedes al op die desbetreffende zondag tegen de uitslag van de race protesteerde. Uiteindelijk werden deze protesten van tafel geveegd en drukte het team niet door met het hoger beroep. Max Verstappen heeft hierdoor zijn titel behouden, maar het kostte wel de kop van Masi.

Toch is Hamilton nog niet volledig tevreden. De zevenvoudig wereldkampioen wacht totdat het rapport van de FIA gepubliceerd wordt. 'Ik heb het nog niet gezien, want volgens mij is het nog nergens gepubliceerd', zegt de Brit tegenover RaceFans. 'Ik kijk ernaar uit om de conclusies van de FIA te zien. Het zal goed zijn als iedereen de conclusies in kan zien, zodat iedereen beter kan begrijpen welke richting de sport op gaat. Daar gaat het uiteindelijk om', aldus Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws