Hamilton wil door met racen: 'Maar voor mij is autosport niet meer het belangrijkste' Formule 1
Formule 1

Hamilton wil door met racen: 'Maar voor mij is autosport niet meer het belangrijkste'

Hamilton wil door met racen: 'Maar voor mij is autosport niet meer het belangrijkste'

Lewis Hamilton verklaart dat Formule 1 niet meer het belangrijkste is in zijn leven. De Mercedes-coureur is 37 jaar en is daarmee één van de oudste coureurs op de grid. Hoewel hij zelf heeft aangegeven dat de besprekingen over de toekomst, voor als zijn contract eind 2023 afloopt, nog niet zijn gevoerd, laat hij wel weten graag nog te willen racen.

Hamilton geeft aan dat hij niet altijd honderd procent zeker is of hij nog wel in de Formule 1 wilt rijden. 'Soms word je wakker en heb je het gevoel: dit wil ik niet meer doen', verklaart de zevenvoudig wereldkampioen, geciteerd door Motorsport-Total.com. 'En soms word je wakker en denk je: er zijn andere dingen die ik mijn hele leven kan doen, er is zeker meer dat ik wil bereiken', vervolgt hij. Toch zal hij willen gaan voor een contractverlenging. 'Het zal niet lang meer duren, maar ik blijf zeker.'

Hamilton: 'Voor mij is autosport niet meer het belangrijkste'

De 35-jarige Sebastian Vettel heeft wel de knoop doorgehakt en beëindigde afgelopen seizoen zijn lange Formule 1-carrière. De Duitse coureur gaf onder andere aan dat racen in de koningsklasse niet strookt met een aantal zaken waar hij voor staat. Ook Hamilton benadrukt dat hij meer interesses heeft. 'Voor mij is autosport ook niet het belangrijkste. Toen ik een kind was, misschien wel en waarschijnlijk ook toen ik in de Formule 1 kwam', vertelt de Brit.

Echter zijn zijn primaire interesses veranderd nu hij ouder is geworden. 'Sinds ik in de dertig ben, realiseer ik me dat het allemaal draait om het creëren van herinneringen', zo vervolgt Hamilton. 'Met vrienden, met familie. Het gaat om belangrijke herinneringen met de mensen die het meest voor je betekenen. Daar richt ik me op en plan ik dingen om deze momenten te creëren. Want dat neem je op de lange termijn mee', eindigt de Mercedes-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws