Hinchcliffe zag getergde Verstappen: 'In Miami laten weten dat hij iedereen wil slachten' Formule 1
Formule 1

Hinchcliffe zag getergde Verstappen: 'In Miami laten weten dat hij iedereen wil slachten'

Hinchcliffe zag getergde Verstappen: 'In Miami laten weten dat hij iedereen wil slachten'

James Hinchcliffe, een voormalig coureur van de IndyCar, spreekt vol lof over Max Verstappen. De Canadees zag hoe de coureur van Red Bull Racing aan iedereen duidelijk maakte dat hij er geen strijd van wil maken in het kampioenschap, maar een slachting. Hinchcliffe is van mening dat Verstappen een zeer gecontroleerde race wist neer te zetten en dat hij daarmee liet zien dat hij net wat beter is dan de rest van de Formule 1-grid.

Verstappen wist in Miami opnieuw een inhaalrace te voltooien. Veel mensen wijzen naar de superieure auto van de Nederlander, maar dat boeit Hinchcliffe helemaal niets. 'Heeft hij de beste auto? Ja. Is zijn team een goed geoliede machine op strategisch vlak? Zeker. Maar zijn prestatie op zondag was kenmerkend voor iemand die op een niveau presteert dat ver boven de rest ligt, en de rest bestaat toevallig uit de beste coureurs op de planeet', schrijft de voormalig IndyCar-rijder op Formula1.com.

Het was voor Verstappen, op een alternatieve strategie, vooral belangrijk om te letten op zijn banden en zijn voorvleugel. De overwinning leek gedurende de race echter geen moment in gevaar te komen. 'Als je kijkt naar zijn besluitvorming in het verkeer, zijn talent om de levensduur van zijn banden te verlengen, zijn vermogen om een verpletterend niveau van constante rondetijden te behouden, besef je dat je iets ongelooflijk bijzonders aan het aanschouwen bent.'

Hinchliffe: 'Verstappen niet blij met discussie over een titelstrijd'

Pérez leek na de zaterdag de gedoodverfde favoriet om de race te winnen. De Mexicaan wist in Azerbeidzjan nog te winnen, maar kon in Miami niet tippen aan zijn teamgenoot. 'Het prestatieverschil dat hij het hele weekend had, zelfs ten opzichte van Pérez in dezelfde auto, die op het hoogste niveau van zijn carrière rijdt, was verbazingwekkend. Ik denk niet dat hij blij was met de discussie na Bakoe over een strijd om het kampioenschap. Hij wil iedereen slachten in het kampioenschap en dat heeft hij aan iedereen laten weten in Miami', aldus Hinchcliffe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws