Verstappen over Miami: 'Het is absoluut geen slecht circuit' Formule 1
Formule 1

Verstappen over Miami: 'Het is absoluut geen slecht circuit'

Verstappen over Miami: 'Het is absoluut geen slecht circuit'

Max Verstappen is tevreden met het stratencircuit van Miami. De Nederlander geeft aan dat gedurende het weekend het asfalt steeds beter werd. Volgens de Red Bull Racing-coureur was het een stuk leuker om op dit circuit te rijden dan vorig jaar. Ook de organisatie van de Grand-Prix van Miami laat zich uit over het asfalt en de aangebrachte verbeteringen.

Verstappen geeft in gesprek met de Nederlandse tak van Motorsport.com aan wat hij van het stratencircuit van Miami vindt. 'Gedurende het weekend werd het beter, aldus de 25-jarige. 'Ik was bang dat het door de gevallen regen slechter werd, maar het was eigenlijk best prima. Het is een stratencircuit. Je kunt niet verwachten dat het naast de lijn goed is, maar het was wel leuker om over te rijden dan vorig jaar. Dit asfalt is beter. Het is absoluut geen slecht circuit', zo geeft de tweevoudig wereldkampioen aan.

Tom Garfinkel, managing partner van de GP van Miami, liet zijn licht schijnen over de aanpassingen van het circuit. 'Vorig jaar was het op diverse punten wat hobbelig. Er waren een hoop verschillende meningen over wat we daar moesten doen. De conclusie was dat de apex anders moest en de kerbs lager moesten worden. Het was eerder nogal een 'harde' bocht. Je moest stevig remmen voordat je erdoorheen ging. Dit jaar was dat anders en de feedback was positief', zo geeft Garfinkel aan.

'Met de tijd wordt het asfalt beter'

Garfinkel denkt dat in de loop der tijd het asfalt alleen maar beter zal worden. Er werd veel geklaagd door coureurs over weinig grip naast de racelijn, wat voor een aantal incidenten zorgde. Een van de redenen dat er weinig grip was kwam doordat de organisatie besloot het circuit niet te waterstralen. 'Zonder het waterstralen gaat het langer mee. Het wordt anders met de tijd. Dit klimaat met de zon en de vochtigheid en andere zaken gaan de baan beïnvloeden', zo klinkt het stellig.

De organisatie overweegt ook om meer raceklassen binnen te halen. Dit zou de baan moeten verbeteren en voor meer spektakel moeten zorgen. 'We denken erover na. Ik denk wel dat als je naast de lijn meer rubber krijgt, het racen ook beter wordt. Er komt ook meer entertainment voor de fans. Dus als het kan, is het ook nog eens zinvol.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws