Hitte speelt enorme rol in Miami: 'Fitheid van coureurs gevraagd' Formule 1
Formule 1

Hitte speelt enorme rol in Miami: 'Fitheid van coureurs gevraagd'

Hitte speelt enorme rol in Miami: 'Fitheid van coureurs gevraagd'

David Coulthard verwacht dat de voor de Grand Prix van Miami voorspelde hitte en vochtigheid de 'minder fitte coureurs' op de Formule 1-grid zal afstraffen. Het weer in Miami is erg benauwd, de temperatuur ligt rond de 35 graden en de luchtvochtigheid is zo'n 70%.

De voorspelde hitte van 30 tot 35 graden Celsius en de hoge vochtigheidsgraad voor de race van zondag zullen deze test nog eens extra kracht bijzetten, waarbij voormalig F1-coureur Coulthard tegenover GPFans fouten en safety cars voorspelt. 'Van wat ik heb gezien op de simulatie, is het snel, meedogenloos, dus ik denk dat we hier wat fouten zullen zien laat in de race, vooral van enkele van de minder fitte coureurs.'

Ook auto's worden getest in de hitte

Door de snelle lay out van het cricuit verwacht Coulthard heel wat safetycars: 'ik denk dat we safety cars kunnen voorspellen en alle gebruikelijke dingen die gebeuren als je een circuit als dit hebt.' De Brit verwacht een spannende strijd in Miami. 'Er is een vrij lang eerste rechte stuk, dus dat zou meer in de richting van Red Bull moeten zijn, maar met vrij goede middellange en hogesnelheidsbochten, weten we dat Ferrari daar erg handig in is.'

Gezien de temperaturen zullen de teams waarschijnlijk de carrosserie moeten openen en aerodynamische efficiëntie opofferen ten gunste van koeling. 'De hitte kan de betrouwbaarheid in het geding brengen, want de enige manier waarop je je auto meer kunt koelen is door hem open te zetten, en als je de carrosserie openzet, verlies je downforce', legde Coulthard uit.

'Dus zal iemand gedwongen worden die weg in te slaan?' zegt de Brit over de mogelijke koelingsproblemen bij de teams. 'Wie zal de meest efficiënte auto hebben? We weten dat Mercedes problemen heeft, maar als ze een efficiënt koelingspakket hebben, hoeven ze misschien niet zoveel aan te passen als Ferrari en Red Bull. Er zijn wat technische uitdagingen die gaan meespelen en dan zal het gaan om het omgaan met de banden en ze op temperatuur te houden', aldus Coulthard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws