Hoe laat begint de F1 Grand Prix van Spanje 2022? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de F1 Grand Prix van Spanje 2022?

Hoe laat begint de F1 Grand Prix van Spanje 2022?

Tijdens een nieuwe ronde in het gevecht om het wereldkampioenschap is het Charles Leclerc die na de kwalificatie de overhand heeft, na de poleposition gepakt te hebben. Max Verstappen weet echter hoe hij na bocht één vooraan kan liggen, en dus kunnen we op de zondagmiddag weer een mooi duel verwachten tussen de kopmannen van Ferrari en Red Bull Racing.

In Barcelona is er geen tijdsverschil met Nederland en dus gaat de race hier om dezelfde tijd van start als in Spanje het geval is. Om 15.00u gaan de lampen uit voor de start van de zesde ronde in het wereldkampioenschap Formule 1. Viaplay Formule 1 zal de uitzending beginnen om 13.55u, bij F1TV starten ze vijf minuutjes later om 14.00u met uitzenden.

Verstappen wil kunstje herhalen in Barcelona

De Nederlandse coureur van Red Bull Racing zal net als vorig jaar gelijk bij de start willen toeslaan. Destijds moest hij Lewis Hamilton verschalken in een duel richting bocht 1. Later in de race moest Verstappen weliswaar zijn meerdere erkennen in de Brit doordat de Red Bull over een mindere racepace beschikte, ditmaal lijkt de Oostenrijkse renstal minstens gelijkwaardig te zijn aan de Ferrari.

De wereldkampioen greep naast de poleposition nadat zijn DRS-systeem het begaf tijdens zijn laatste rondje in de kwalificatie. Leclerc reed juist wel een sterke tweede run en wist daarmee de tijd van de Nederlander flink te verbeteren. De Monegask mag dus vanaf poleposition vertrekken, maar met een achterstand in het kampioenschap zal Verstappen zijn concurrent niet zonder slag of stoot laten gaan.

Hoe laat begint de F1 Grand Prix van Spanje 2022?
Charles Leclerc en Max Verstappen na de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Spanje 2022.

Eerste dubbele F1-puntenfinish voor Haas in Spanje?

De Amerikaanse renstal leek hard op weg naar de eerste dubbel puntenfinish in Miami, voordat alles in de laatste paar ronden fout ging. Kevin Magnussen koos voor een pitstop die verkeerd uitpakte en Mick Schumacher kwam in contact met Sebastian Vettel, waardoor ook zijn kansen in duigen vielen. In Spanje starten beide mannen in de top tien en dus lijkt het team een herkansing te krijgen.

Mercedes kan meedoen om podiumplaats tijdens GP Spanje

De eerste vijf races van het seizoen waren niet altijd om over naar huis te schrijven voor het team van Mercedes, al werden er links en rechts nog wel een aantal punten gesprokkeld door het team. In Barcelona is echter alles anders, en lijkt de renstal ineens weer mee te kunnen doen om de podiumplaatsen nadat zij met een upgradepakket zijn gekomen. Het stuiteren is grotendeels weg en daarmee lijkt het team veel tijd gewonnen te hebben, waardoor een podiumplaats niet ondenkbaar is.

GP Spanje live kijken?

De Grand Prix van Spanje wordt onder andere live uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders voor het hele seizoen? Bekijk dan deze pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws