Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico 2023? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico 2023?

Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico 2023?

De Grand Prix van Mexico maakt gebruik van het normale format in de Formule 1. Dat betekent dat er op het Autódromo Hermanos Rodríguez gewoon gekwalificeerd zal worden op de zaterdag. Eerst krijgen de coureurs en de teams de kans om alle puntjes nog even op de i te zetten tijdens de derde vrije training voordat de strijd om poleposition los zal barsten in Mexico-Stad. Het wordt, net zoals vorige week, wel weer een latertje voor de Nederlandse kijker.

Aangezien er weer geracet wordt in Noord-Amerika zullen de Europese Formule 1-fans weer laat op moeten blijven om de kwalificatie te volgen. Op zaterdag zal eerst de derde vrije training om 19:30u afgetrapt worden. De teams krijgen dan een uur om de auto helemaal klaar te maken voor de kwalificatie die later op de zaterdag plaats zal vinden. De lichten aan het einde van de pitstraat zullen om 23:00u groen worden voor het eerste deel van de kwalificatie. Als er geen grote incidenten plaatsvinden, weten we rond middernacht wie er vanaf poleposition vertrekt.

Heeft Verstappen wel de beste papieren?

Max Verstappen was tijdens beide vrije trainingen van vrijdag de snelste coureur. Het lijkt er dus op dat de coureur van Red Bull Racing opnieuw de favoriet zal zijn om poleposition te pakken op het Autódromo Hermanos Rodríguez. Vorig jaar was de Nederlander de snelste op de zaterdag en de zondag, waarmee hij zijn veertiende zege van het seizoen wist te pakken. Dit jaar staat in Mexico zijn zestiende zege van het jaar op het spel. Als Verstappen winst, dan verbreekt hij zijn eigen record van vijftien overwinningen in één seizoen.

Het is echter de vraag of hij de Grand Prix wel even wint. Vorig jaar had de Red Bull-rijder geen concurrentie tijdens de Grand Prix van Mexico, maar dit weekend lijkt McLaren een geduchte tegenstander te zijn. Lando Norris was namelijk de sterkste tijdens de longruns. De Britse renstal is dit seizoen bezig met een ijzersterke opmars en Norris is vooral qua race pace goed bezig met de verbeterde McLaren. Eerst moet de Brit echter zien af te rekenen met Verstappen tijdens de kwalificatie van zaterdag.

Bekijk de Grand Prix van Mexico live via F1TV of Viaplay!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws