Honda opent fabriek in Engeland: 'Vooral voor taken na de race' Formule 1
Formule 1

Honda opent fabriek in Engeland: 'Vooral voor taken na de race'

Honda opent fabriek in Engeland: 'Vooral voor taken na de race'

In 2021 zei Honda de Formule-1 gedag nadat het jarenlang de motorleverancier voor Red Bull Racing was geweest. De Oostenrijkse renstal zal namelijk met ingang van de nieuwe regelgeving in 2026 haar eigen motoren gaan produceren in samenwerking met Ford. Tegelijkertijd zal Honda weer haar intrede doen in de sport als motorleverancier voor Aston Martin.

Een van de grootste veranderingen die de sport zal zien in 2026 is dat de motoren voor de helft hun vermogen zullen leveren uit het elektrische systeem en voor de andere helft uit de 1,6 liter turbomotor. Als onderdeel van de samenwerking die Honda zal aangaan met Aston Martin heeft het bedrijf nu besloten een nieuwe fabriek in Engeland neer te gaan zetten, meldt Motorsport.com.

Vooral assistentie na de race

Naast het bouwen van een nieuwe fabriek, is er ook een Britse tak van Honda Racing Corporation opgezet. 'In mei 2023 kondigden Honda en Aston Martin F1 gezamenlijk aan dat ze een samenwerking aangaan, zodat Honda zijn F1 power units kan gaan leveren die voldoen aan de nieuwe F1-regels die in het seizoen 2026 van kracht worden. Dit nieuwe bedrijf is opgericht om voornamelijk onderhouds- en voorbereidingstaken na de race uit te voeren op de door Honda gebouwde F1-motoren, terwijl het ook opereert als logistiek centrum voor de Europese regio', laat het bedrijf weten in een verklaring.

Met een vijftal races op het Noord-Amerikaanse continent zal ook de Amerikaanse tak van het bedrijf zich bezighouden met de door Honda ontworpen power unit. Ook dat bedrijf staat nog in de kinderschoenen. 'Tot nu toe hebben onze activiteiten vooral uit projecten bestaan: het verzamelen van mensen en geld, het opheffen van de activiteiten zodra deze voorbij zijn, en het herhalen ervan. In de toekomst zullen wij echter verantwoordelijk zijn voor de activiteiten van het racebedrijf', zegt Koji Watanabe, president van Honda Racing Corporation.

Zodra het bedrijf van start kan gaan met de daadwerkelijke werkzaamheden, zal het zich vooral focussen op de toekomst van de sport. 'Als bedrijf hebben we uiteraard een budget waarin uitgaven zijn opgenomen voor technologische ontwikkeling met het oog op de toekomst, zoals duurzame CO2-neutrale brandstoffen, krachtige motoren, batterijen, enzovoort.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws