Honda: 'Red Bull heeft in essentie een nieuwe krachtbron voor 2021' Formule 1
Formule 1

Honda: 'Red Bull heeft in essentie een nieuwe krachtbron voor 2021'

Honda: 'Red Bull heeft in essentie een nieuwe krachtbron voor 2021'

Toyoharu Tanabe, de technisch directeur van Honda F1, begint vol vertrouwen aan het 2021-seizoen. In een voorbeschouwing op de Grand Prix van Bahrein laat de Japanner zich uit over wat er gewijzigd is aan de krachtbron, over het vertrouwen dat de motorleverancier heeft in de nieuwe rijdersduo's en over dat ze tijdens het testweekend heel veel nuttige informatie hebben weten te verzamelen die in 2021 gebruikt gaat worden.

'We hebben veel motoronderdelen aangepast, waardoor we effectief een nieuwe krachtbron hebben voor 2021', zo trapt Tanabe af bij Honda Racing. 'Dit hebben we gedaan om de prestaties van de motor te verbeteren. Vergeleken met die van vorig jaar heeft de nieuwe editie meer vermogen, ligt het zwaartepunt van de krachtbron lager en is hij compacter', voegt hij daaraan toe. Diverse facetten van de Honda-motor zijn dus geoptimaliseerd om het concurrentievermogen van Red Bull Racing en AlphaTauri te vergroten.

Met trots vervolgt Tanabe dat zij in samenspraak met de klantenteams dus voor een nieuw motormodel gegaan zijn dat de teams meer flexibiliteit biedt bij het ontwerpen van de Formule 1-bolides: 'De motor van dit jaar heeft dus niet alleen meer vermogen, maar het gehele pakket is verbeterd. Dat zal de prestaties van de bolides van allebei de klantenteams ten goede komen.' De achterkant van de RB16B en de AT02 is inderdaad vrij slank, wat dus mede mogelijk gemaakt is door Honda.

Efficiënt testweekend voor Honda

Inmiddels bijna twee weken geleden alweer, legden de Formule 1-teams de eerste officiële meters af van 2021. Honda heeft, verdeeld over twee teams, een rijke basis aan informatie weten te verkrijgen waarop aankomend seizoen gehandeld kan worden, stelt Tanabe: 'Gedurende het testweekend heeft AlphaTauri de meeste kilometers afgelegd van alle teams en, gecombineerd met de ronden van Red Bull, hebben we maar liefst 791 ronden verreden.

'Dat staat gelijk aan 4.281 kilometer', vervolgt Tanabe trots. Dat grote kilometeraantal, hoewel het vergeleken met de concurrentie niet eens opmerkelijk veel is, gaat gedurende het seizoen voor voordelen zorgen: 'Het testweekend heeft ons meer dan genoeg data geleverd over de Honda-motor en beide teams zijn tevreden met hoe deze periode verlopen is.'

Perez en Tsunoda

Maar niet alleen de ontwikkelingen bij Honda vormen een nieuwe dimensie aan het 2021-seizoen van Red Bull en AlphaTauri. Zo is er bij beide teams voor 2021 een coureur vervangen. Tanabe: 'We verwelkomen twee nieuwe coureurs binnen de teams, met de zeer snelle en ervaren Sergio Perez bij Red Bull en de jonge rookie, Yuki Tsunoda, bij AlphaTauri.'

'We hebben het idee dat Perez een ijzersterk duo gaat vormen met Max Verstappen en dat ook Pierre Gasly en Tsunoda een sterk paar vormen. Het wordt dan weliswaar Honda's laatste jaar in de Formule 1, maar wij zijn beter voorbereid dan ooit, wat coureurs betreft én wat de krachtbron betreft. Elke wedstrijd gaan we met vol vertrouwen in, op zoek naar de Formule 1-wereldtitel', concludeert de Japanner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws