Horner blikt terug op 'sensationeel seizoen van Verstappen': 'Hij heeft gewoon nog een stap gemaakt' Formule 1
Formule 1

Horner blikt terug op 'sensationeel seizoen van Verstappen': 'Hij heeft gewoon nog een stap gemaakt'

Horner blikt terug op 'sensationeel seizoen van Verstappen': 'Hij heeft gewoon nog een stap gemaakt'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner komt superlatieven tekort als hij terugblikt op het 2022-seizoen van Max Verstappen. De Nederlander verpletterde een aantal records en pakte zijn tweede wereldtitel met nog vier races te gaan. Volgens de Britse teambaas heeft Verstappen op 25-jarige leeftijd nog een stap gemaakt in zijn al legendarische jaren in de koningsklasse.

Red Bull toonde een dominantie in 2022 die velen deed denken aan de jaren met Sebastian Vettel. Verstappen won de wereldtitel in 2021 en was vervolgens, nadat de puntjes op de i waren gezet bij de RB18, nagenoeg ongenaakbaar in 2022. Niet alleen de auto presteerde fantastisch, de coureur die de bolide bestuurde liet in het afgelopen seizoen een nieuw niveau van uitmuntendheid zien, zo denkt Horner. 'Mensen vergeten dat hij nog zo jong is, 25 jaar', begint Horner, geciteerd door de officiële website van de Formule 1. 'Hij heeft gewoon nog een stap gemaakt.'

De tweevoudig wereldkampioen wordt regelmatig geprezen voor zijn consistente resultaten. In het 2022-seizoen leek hij aan één stuk door te gaan met de overwinningen. 'Hij bleef gewoon doorgaan. Hij was net een metronoom. En de volwassenheid waarmee hij reed. Max bracht alles naar een ander niveau dit jaar', prijst Horner. 'Er waren een aantal schitterende overwinningen, dan denk ik aan Hongarije, Spa, de druk van Zandvoort. De lijst is oneindig', stelt de 49-jarige. In Hongarije wist Verstappen de overwinning binnen te slepen, ondanks dat hij een inhaalrace moest rijden. Voor België gold hetzelfde, en in Zandvoort kon de Nederlander opnieuw zegevieren, dit keer op zijn thuiscircuit.

Horner: 'De titel in Japan was meer dan speciaal'

Na het overlijden van Red Bull-oprichter Dieter Mateschitz is de tweede titel die Verstappen behaalde in Japan nog waardevoller. De Oostenrijker heeft dat nog kunnen meemaken. 'De titel in Japan was meer dan speciaal', vertelt Horner. 'Om de titel dan al te winnen, nog vier races voor het einde, dat was een prestatie op zich. We zijn erg dankbaar dat Dieter Mateschitz dat nog heeft kunnen zien. Japan was de laatste race die hij heeft gekeken. Het was heel erg speciaal voor Max en voor het team.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws