Renault sleutelt aan waterpomp voor Alpine: 'We vertrouwen erop dit in 2023 te hebben opgelost' Formule 1
Formule 1

Renault sleutelt aan waterpomp voor Alpine: 'We vertrouwen erop dit in 2023 te hebben opgelost'

Renault sleutelt aan waterpomp voor Alpine: 'We vertrouwen erop dit in 2023 te hebben opgelost'

Renault is bezig met een nieuwe waterpomp om de krachtbron van Alpine te verbeteren. De Fransozen denken dat de uitvalbeurten en de betrouwbaarheidsproblemen tijdens het 2022-seizoen niet zozeer aan de motor lagen, maar aan de onderdelen er omheen. Daarom is Renault bezig met het vernieuwen van die onderdelen om de fouten eruit te halen en zo Alpine een stabieler seizoen te geven in 2023.

In vergelijking met 2021 maakte de Franse renstal best een stap vooruit tijdens het 2022-seizoen. Alpine wist hun vierde plek in het kampioenschap te behouden, maar McLaren zat hen zeker wel op de hielen. Vanwege betrouwbaarheidsproblemen bleven de stabiele resultaten bij Alpine uit. Vooral Fernando Alonso was hier de dupe van. De Spanjaard benoemde het feit dat Alpine zijn huiswerk niet goed had gedaan als één van de redenen om te vertrekken bij het team en aan te sluiten bij Aston Martin in 2023.

Desalniettemin heeft dit Alpine en Renault de motivatie gegeven om aan de slag te gaan. In de basis is er namelijk niks mis met de krachtbron, maar moeten de onderdelen om de motor heen verbeterd worden. 'Er is in feite geen probleem met de krachtbron zelf', bevestigt Bruno Famin, die de krachtbron-afdeling van Renault leidt, bij Motorsport.com. 'Al hadden we daar wel een probleem mee in Singapore, maar dat had ook nog aan andere oorzaak. De meeste problemen zaten in de water- en brandstofpomp. We vertrouwen erop dit in 2023 te hebben opgelost.'

Alpine verkiest betrouwbaarheid boven snelheid

Aan het begin van het 2022-seizoen legde de Franse renstal uit dat het de focus had gelegd op de snelheid in plaats van de betrouwbaarheid van de krachtbron. Dit pakte niet optimaal uit voor Alpine, daarom wordt de focus verlegd. 'We gaan proberen steeds meer te verbeteren', vertelt Famin. 'In het seizoen van 2022 focusten we hier niet op omdat we de ontwikkeling als een prioriteit zagen. Voor 2023 hebben als doel dat de betrouwbaarheid wordt verbeterd, terwijl we de performance behouden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws