Horner maakt zich geen zorgen ondanks matige vrijdag Red Bull: 'Daar zijn de trainingen voor' Formule 1
Formule 1

Horner maakt zich geen zorgen ondanks matige vrijdag Red Bull: 'Daar zijn de trainingen voor'

Horner maakt zich geen zorgen ondanks matige vrijdag Red Bull: 'Daar zijn de trainingen voor'

De openingsdag van het Grand Prix-weekend in Imola verliep nog niet naar de wens van Red Bull Racing, maar teambaas Christian Horner maakt zich echter nog geen zorgen over de rest van het weekend. Volgens de vijftigjarige Brit is er nog voldoende tijd om de problemen die het team parten speelden op te lossen voor de kwalificatie op zaterdag.

Red Bull introduceerde in Imola, net als veel andere teams, een flink aantal updates, maar desondanks waren Max Verstappen en Sergio Pérez aan het einde van de openingsdag op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari slechts op respectievelijk de zevende en de achtste plaats terug te vinden in de tijdenlijst. Beide coureurs klaagden over de balans van de RB20 en Verstappen schoot zelfs even van de baan. Horner erkent dat het op vrijdag nog niet ging zoals het team had verwacht.

Toch zegt de teambaas van Red Bull zich nog geen zorgen te maken en vertrouwen te hebben in de rest van het weekend. 'Het was een lastige vrijdag voor ons in Imola, want we zochten naar de juiste balans in de auto op dit iconische circuit in Europa', schrijft de Britse teambaas van Red Bull op zijn Instagram-pagina. 'Maar daar zijn de trainingen voor en we hebben de tijd om te komen waar we willen zijn voor de kwalificatie van zaterdag', aldus een optimistische Horner.

Werk aan de winkel

De Brit realiseert zich echter wel dat er werk aan de winkel is en bij Red Bull zal men hard aan de slag gaan om de problemen, die Verstappen en Pérez tijdens de oefensessies op de vrijdag hebben aangekaart, op te lossen. 'We zullen vannacht hard werken om de grip te vinden waar Max (Verstappen, red.) en Checo (Pérez, red.) vrijdag naar op zoek waren', noemt de vijftigjarige Horner tot slot het belangrijkste aandachtspunt voor het team.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws