Horner: 'Newey zit al diep in de ontwikkeling van de 2022-bolide' Formule 1
Formule 1

Horner: 'Newey zit al diep in de ontwikkeling van de 2022-bolide'

Horner: 'Newey zit al diep in de ontwikkeling van de 2022-bolide'

Christian Horner denkt dat Red Bull Racing-topontwerper Adrian Newey nieuwe motivatie gevonden heeft in de 2021-titelstrijd. Het feit dat de Oostenrijkse renstal weer vecht om de titel geeft Newey goede moed en met dat enthousiasme moet hij de projecten van 2021 en 2022 parallel aan elkaar overzien. Ook geeft Horner zijn mening over een prettige Grand Prix van Groot-Brittannië, waarin Red Bull af moet rekenen met een versterkt Mercedes.

'Het is lastig om de verdeling van middelen en tijd te verdelen tussen de auto van dit jaar en die van 2022. Het is een opgave, maar ik heb er vertrouwen in dat we de nodige middelen aan beide projecten kunnen besteden', stelt Horner in zijn blog voor Red Bull. Onder meer Toto Wolff hoorden we eerder al over het feit dat de twee parallelle projecten lastig hoog te houden zijn, met name omdat de teams wegens het budgetplafond maar beperkte uitgaven mogen doen.

Ook bij Red Bull is het vizier inmiddels al grotendeels op het volgende jaar gegaan, geeft Horner vervolgens aan: 'Adrian en het team zitten al diep in de ontwikkeling van de 2022-bolide. Hij is zijn schetsen aan het maken op zijn schetsbord, zoals hij dat altijd doet, en richt zich op 2022, terwijl hij het huidige seizoen niet uit het oog verliest.' Het is aan de topontwerper, die al sinds 2006 voor de Oostenrijkers actief is, om een titelstrijd te verzekeren in het huidige seizoen én volgend jaar.

Met die druk gaat de Brit echter prima om. Om het klaar te spelen krijgt hij namelijk niet alleen hulp van het technische team van Red Bull, maar ook van Honda. 'Zoals de rest van het team is Newey ook de samenwerking met Honda gaan waarderen de afgelopen jaren', weet Horner. Maar wat misschien nog wel veel belangrijker is, is dat het voeren van een titelstrijd mentaal wat doet met de ontwerper: 'Nu we in een situatie zitten waarin Red Bull competitief is, heeft hij nieuwe motivatie gevonden.'

Thuisrace voor Red Bull

Hoewel de Grand Prix van Groot-Brittannië wegens de nationaliteit van Lewis Hamilton en de thuisbasis van Mercedes veelal als thuisrace gezien wordt voor Mercedes, is dit voor Red Bull eigenlijk ook een thuisrace. 'Silverstone is een geweldig circuit en het feit dat we daar racen is een voordeel voor al onze teamleden. Ik denk dat het een mooie ode aan de werknemers in de gezondheidszorg is dat dit soort evenementen überhaupt doorgang kunnen vinden', aldus Horner.

'Mercedes is hier altijd ongelooflijk dominant geweest. Als we dichtbij kunnen komen en ze uit kunnen dagen voor de overwinning dan zal dat heel erg bemoedigend zijn. Met name omdat zij met updates komen', suggereert de Red Bull-teambaas. Er wordt een sterker Mercedes verwacht, dat aangegeven heeft de komende weken met verbeteringen aan de W12 voor de dag te komen. Een zesde overwinning op rij is volgens Horner dan ook geen gegeven.

Sprintrace brengt druk, maar Horner wil het proberen

Wat is de grootste uitdaging voor het team nu men een sprintrace-weekend ingaat? Vooral het feit dat men voor de kwalificatie op vrijdag slechts één vrije training heeft. 'Het is het eerste sprintrace-evenement dus de druk zal er op vrijdag op liggen. De ingenieurs en de coureurs hebben slechts één sessie om de auto af te stellen, waarna ze de kwalificatie in gaan. Ook moet je risico en beloningen tegen elkaar afwegen. Het laatste wat je op zaterdag wil, is schade of een DNF voor zondag.'

'Het gaat fascinerend worden', denkt Horner. 'Ben ik een fan? Ik laat het je weten na het weekend, maar ik denk dat we het sowieso moeten proberen. Hoewel zondag het grote evenement blijft, kan het voor het publiek veel spanning brengen wanneer er ook op zaterdag geracet wordt.' Achter de schermen wordt dus druk gewerkt aan afstellen en het analyseren van risico's. Dit weekend zien we of dit zich vertaalt naar spanning op het asfalt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws