Grand Prix van Monaco afgevlagd wegens hevige regenval Formule 1
Formule 1

Grand Prix van Monaco afgevlagd wegens hevige regenval

Grand Prix van Monaco afgevlagd wegens hevige regenval

De Grand Prix van Monaco is na twee formatieronden afgevlagd vanwege hevige regenval. Zo'n tien minuten voor de wedstrijd begon het te regenen boven Monte Carlo, waarna de coureurs twee ronden verreden achter de safety car. De FIA acht de situatie op het circuit niet veilig genoeg om momenteel het evenement te starten.

Na de twee formatieronden begeleidde safety car-coureur Bernd Mayländer de Formule 1-coureurs de pitstraat dus weer in. Op sommige plekken op het stratencircuit staat er een laagje water, wat het te gevaarlijk maakt om te racen. Zodoende is het voor de Formule 1-fans nog even wachten voordat het spektakel losbarst.

De FIA stelde de racestart al twee keer uit voorafgaand aan de rode vlag. 'Race control was de zware regenval aan het monitoren die het circuit naderde. Toen de bui arriveerde tijdens de startprocedure zijn enkele andere procedures geïnitieerd, waaronder een mogelijke safety car-start. Uit veiligheidsoverwegingen is dit gedaan', aldus de verklaring van het motorsportorgaan zelf.

FIA en F1 wacht op droog moment

De F1 wacht nu totdat het droog is in Monaco. Christian Horner heeft aangegeven dat het nog tien minuten doorgaat, en dat er daarna een moment van droogte aan zit te komen. Daar wacht de sport dus op. Mocht dat moment over enkele minuten komen dan is het vervolgens wachten totdat het meeste water weggetrokken is, om daarna alsnog van start te gaan.

De Red Bull Racing-teambaas begrijpt waarom de FIA het evenement afgevlagd heeft. 'Een staande start zou nu te gevaarlijk zijn', is de Brit van mening. Als het eenmaal opgeklaard is, heeft zo'n staande start echter wel de voorkeur van Horner. Het alternatief is een start achter de safety car, maar voorlopig is het wachten op bericht van de FIA om te bepalen wat de verdere gang van zaken wordt. Wel zit er een spannend evenement aan te komen, want zo'n straatrace op een nat wegdek zorgt ongetwijfeld voor verrassingen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws