Weerupdate F1 Monaco 15.45u | Radarbeelden suggereren wegtrekkende buien na vieren Formule 1
Formule 1

Weerupdate F1 Monaco 15.45u | Radarbeelden suggereren wegtrekkende buien na vieren

Weerupdate F1 Monaco 15.45u | Radarbeelden suggereren wegtrekkende buien na vieren

De Formule 1 bevindt zich momenteel in het prinsdom van Monaco voor de historische race op het smalle stratencircuit. De race in Monaco kent doorgaans niet veel inhaalacties wegens een gebrek aan lange rechte stukken en ruimte op de baan, toch kan het weer hier verandering in brengen. Hieronder vindt u het weerbericht voor de Grand Prix van Monaco van zowel zaterdag als de race op zondag.

Op zaterdag schijnt de zon in Monaco en is het zo'n 26 graden met een stralende zon, volgens het weerbericht van Weather.com. De kans op neerslag is niet aanwezig voor de kwalificatie aangezien het strak blauw is. De baantemperatuur van zaterdag ligt rond de 50 graden en daarmee is het dus erg warm voor de kwalificatie.

Weerbericht Grand Prix van Monaco

Voor zondag slaat het weer volledig om en is het veel koeler met zo'n 22 graden. De omstandigheden zullen dus heel anders zijn tijdens de race. Niet alleen de temperatuur is anders maar er wordt ook regen voorspeld. Hieronder een overzicht van het weerbericht voor de Grand Prix van Monaco:

Zaterdag 28 mei - Kwalificatie

Omstandigheden: Zonnig

Verwachte maximum temperatuur: 32 graden

Verwachte minimum temperatuur: 26 graden

Kans op regen: 0%

Zondag 29 mei - Race

Omstandigheden: Bewolkt en wisselvallig met kans op regen en zonnige perioden

Verwachte maximum temperatuur: 17 graden

Verwachte minimum temperatuur: 22 graden

Kans op regen: 77%

Weerupdate Monaco 20.35u (28/05) | Kans op regen groot bij aanvang GP Monaco

De Grand Prix van Monaco lijkt te beginnen tijdens regenbuien. Bij Weather.com wordt gesuggereerd dat het in Monte Carlo vanaf 09.00u 's ochtends gaat regenen, met een neerslagkans van 43 procent. Naarmate de dag verstrijkt, wordt de kans op een bui alleen nog maar groter.

Zo loopt die kans op naar 73 procent rond het middaguur. De start van de Grand Prix, 15.00u wordt een zuiderwind genoteerd van 16 kilometer per uur met een regenkans van 63 procent. Deze kans neemt gedurende de race iets toe tot 74 procent om 16.00u. De kans dat we een regenrace tegemoet gaan is dus zeer aanwezig.

Weerupdate Monaco 10.00u (29/05) | Regenkans voor Grand Prix-start drastisch afgenomen

Het lijkt erop dat de start van de Grand Prix van Monaco droog wordt. Voorafgaand aan de zondag werden continu regenbuien voorspeld, maar vannacht is de verwachting omgeslagen. Het lijkt nu bij de start van de race droog te worden, met mogelijk buien later op de middag, volgens informatie van Weather.com.

Om drie uur 's middags, wanneer de lichten doven, is de kans op regen klein. Waar de kans eerst nog rond de 70 procent was, is deze drastisch afgenomen en nu nog maar 11 procent. Daarmee lijken we dus een volledig droge start tegemoet te gaan, al kan het weer aan de Franse zuidkust snel omslaan.

Naarmate de sessie vordert, wordt de kans op regendruppels groter. Zo lijken er om 16.00u buien aan te kunnen komen met een regenkans van 36 procent. Om 17.00u, wanneer de wedstrijd ten einde komt, is de kans op neerslag weer 75 procent, zoals gisteren eigenlijk ook al voorspeld werd. De buien lijken dus vooral aan het einde van de Grand Prix te vallen, als ze überhaupt nog komen.

Weerupdate Monaco 12.05u (29/05) | Kans op regen nihil gedurende gehele Grand Prix

Enkele dagen mochten Formule 1-fans hopen op een Grand Prix van Monaco op een nat wegdek. De straatrace staat nou eenmaal niet bekend om haar spektakel, en een glad asfalt was een mooi cadeautje geweest van de weergoden. Inmiddels is de kans op regen gedurende de hele sessie echter heel erg klein.

Dat maken we op uit informatie van Weather.com, dat per uur aangeeft hoe groot de kans op neerslag is. Enkele uren geleden was de kans op regen rond 3 uur, bij de start van het evenement, nog 11 procent, inmiddels is dit 8 procent. Er blijft een wolkenpak hangen boven de Franse zuidkust, maar de echte regenbuien lijken pas 's avonds de dwergstaat te raken.

Om 4 uur, halverwege de Grand Prix, is de neerslagkans namelijk wederom significant afgenomen, met een kans van slechts 10 procent, waar dit eerst nog 36 procent was. De 75 procent neerslagkans rond 5 uur, tegen het einde van de race, is eveneens verdwenen: in de slotfase van het evenement is de kans gereduceerd tot 15 procent. We lijken dus een volledig droge race tegemoet te gaan.

Weerupdate Monaco 14.10u (29/05) | Nog steeds geen regen voorspeld, maar wolken stapelen zich op

Nog steeds is er geen regen voorspeld voor de Grand Prix van Monaco 2022, maar de eerste signalen van slecht weer komen wel vanaf het circuit. Dat betekent dat de weersverwachting er zomaar naast kan zitten, want de wolken stapelen zich op en de temperatuur is inmiddels significant gezakt. Er hangt regen in de lucht.

Bij Weather.com wordt nog steeds vastgehouden aan de eerdere berichten: de kans op regen is nog steeds heel erg klein. Elk uur dat er geracet wordt, zit de neerslagkans rond de tien procent. Toch is daarmee niet alles gezegd, want F1Maximaal.nl is aanwezig op locatie, en heeft van journalist Rick Pasker vernomen dat de wolken zich inmiddels wel opstapelen.

De temperatuur is al wat aangenamer en op de foto's vanaf de paddock is te zien dat er donkere wolken richting het circuit komen. Ongeacht de weersvoorspelling is het dus niet uitgesloten dat er alsnog regen gaat vallen in Monte Carlo. Mochten er regendruppels gemeld worden dan zullen we dat uiteraard meteen doorspelen.

Weerupdate Monaco 14.50u (29/05) | Eerste regendruppels gemeld, paraplu's worden opgestoken

De eerste regendruppels worden in Monaco gemeld. De druppels zagen we al op de halo van Max Verstappen vallen, en Red Bull Racing is al in de weer met regenbanden. De regen die heel het weekend beloofd is, lijkt er dan toch echt te komen, met nog tien minuten op de klok. De poncho's zijn aangedaan en paraplu's opgestoken. Dit wordt spannend!

Weerupdate Monaco 15.50u | Radarbeelden suggereren wegtrekkende buien na vieren

De radarbeelden rondom Monaco suggereren dat de regen over iets meer dan een kwartier zal stoppen. Momenteel worden de straten van Monte Carlo getroffen door hevige buien, wat ervoor gezorgd heeft dat de Grand Prix na twee formatieronden afgevlagd werd. Dat er gereden gaat worden, lijkt volgens Williams-teambaas Jost Capito duidelijk, maar wanneer, dat weet ook de Duitser nog niet.

Zes keer je inzet bij zege van Verstappen in Monaco

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws