Horner over wegsturen Red Bull-coureurs: 'Heb er geen spijt van' Formule 1
Formule 1

Horner over wegsturen Red Bull-coureurs: 'Heb er geen spijt van'

Horner over wegsturen Red Bull-coureurs: 'Heb er geen spijt van'

Christian Horner is niet rouwig over het wegsturen van verschillende Red Bull Racing-coureurs. De teambaas van de Oostenrijkse renstal vindt juist dat de rijders anders nooit een kans hadden gekregen om naam te maken. Veel coureurs hebben nu dan ook een succesvolle carrière in een andere tak van de autosport.

'Ik heb er geen spijt van', laat Horner weten aan PlanetF1. Red Bull staat er om bekend haar coureurs snel de laan uit te sturen als de prestaties achterblijven. De teambaas bekijkt het echter van de positieve kant: 'Het is juist goed dat ze de mogelijkheid hebben gekregen. De coureurs hadden anders niet eens een kans gehad.'

Rijders als Sebastien Buemi en Brendon Hartley werden weggestuurd bij het team, maar bleken veel potentie te hebben. Zo wonnen beide coureurs dit jaar de prestigieuze 24 uur van Le Mans. Ook Jean-Eric Vergne en Antonio Felix da Costa boeken veel successen in andere raceklassen. 'Fantastisch om te zien', vindt Horner dan weer wel.

Ook Gasly en Albon in opspraak

De huidige situatie bij de coureurs van Red Bull komt ook regelmatig ter sprake. Pierre Gasly moest zijn stoeltje afstaan aan Alexander Albon, maar laatstgenoemde presteert nog steeds niet op zijn best. Hoewel Gasly het nu erg goed doet bij AlphaTauri, wil Horner niet weer een coureur snel wegsturen. 'Alex blijft onze voorkeur hebben.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws