Horner verrast door strategische keuze Mercedes: 'Alsof ze Ferrari daar maar lieten gaan' Formule 1
Formule 1

Horner verrast door strategische keuze Mercedes: 'Alsof ze Ferrari daar maar lieten gaan'

Horner verrast door strategische keuze Mercedes: 'Alsof ze Ferrari daar maar lieten gaan'

Christian Horner is verrast door de keuze van Mercedes om Lewis Hamilton niet eerder op de zachte banden te zetten tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Engelsman reed tot ronde 33 door op de mediums om vervolgens naar de harde banden te gaan. De Ferrari's kwamen met Charles Leclerc en Carlos Sainz niet verder dan respectievelijk ronden 25 en 20 op de mediums.

Horner vraagt zich tegenover Motorsport.com dan ook af waarom Mercedes niet gewoon voor de zachte banden koos: 'Ik was eigenlijk verrast dat Lewis, met het aantal ronden dat er nog te gaan was en de slijtage die hij liet zien, niet voor de zachte band ging. Dan had hij veel makkelijker het verschil kunnen maken qua grip. Het voelt alsof ze (Mercedes, red.) Ferrari daar maar gewoon lieten gaan.'

Ferrari levert ook verbazing op bij Horner

Dat was niet het enige waar de teambaas van Red Bull Racing zich over verbaasde. Zo zag hij ook dat Ferrari er bewust voor koos om Leclerc tijdens de safety car-periode niet naar binnen te halen voor nieuwe banden, maar Sainz wel. Laatstgenoemde zat op dat moment achter zijn teamgenoot. 'Iedereen is anders, niet? Ieder team is anders. Ik begreep dat het de keuze was om niet beide auto's, of in ieder geval Charles, niet naar binnen te halen', vertelt Horner.

'Hamilton kreeg natuurlijk een gratis pitstop en wanneer je de leidende auto bent. is het het lastigste in de wereld om naar binnen te gaan', vervolgt de Engelse topman zijn verhaal. Horner had wel vertrouwen dat Leclerc en wellicht ook Sainz allebei voorbij hadden kunnen gaan aan Hamilton in de slotfase wanneer ze wel allebei hun banden lieten wisselen: 'Zelfs als Lewis buiten was gebleven, met het voordeel van de zachte band, hadden de Ferrari's hem ingehaald.'

Altijd al willen schrijven over Formule 1? Solliciteer dan nu bij F1Maximaal!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws