Schade bij Albon zorgt ervoor dat Latifi voorlopig geen update krijgt Formule 1
Formule 1

Schade bij Albon zorgt ervoor dat Latifi voorlopig geen update krijgt

Schade bij Albon zorgt ervoor dat Latifi voorlopig geen update krijgt

De schade na de zware crash van Alexander Albon zorgt ervoor dat zijn teamgenoot Nicholas Latifi nog geen update gaat krijgen. De Brit reed met het upgradepakket van Williams, terwijl zijn teamgenoot Latifi de oude FW44 had. Teambaas Jost Capito waarschuwde eerder al dat schade ervoor kon zorgen dat het langer duurt voor de updates er ook voor Latifi komen.

'Hij heeft een flinke crash gehad, ik weet zeker dat dit vertraging gaat betekenen met de updates', zei Latifi tegen The Race. Albon werd per helikopter naar het Coventry Hospital gebracht voor preventieve controles, maar werd later op de dag weer ontslagen. Latifi vervolgt: 'Het is niet zijn schuld. Jammer voor het team, want het gaat zeker het hele programma terugdraaien, en er is een reden waarom we er dit weekend geen twee hebben.'

De Canadees moest al wachten tot de Franse Grand Prix, over drie weken, om de upgrades te ontvangen. Williams kon er maar één set van produceren, die het aan de hoogst geplaatste coureur in het klassement gaf. 'We moeten kijken naar de omvang van de schade aan de auto van Albon, niet alles is anders aan zijn auto, veel grote dingen zijn dat wel, maar ik heb de schade aan zijn auto niet echt gezien. Ik vermoed dat het een groot deel van de schade aan het upgradepakket zal zijn.'

'Als we veel schade hebben komt de update later'

Williams-teambaas Jost Capito had zaterdag al gewaarschuwd dat dit mogelijk was. 'Het hangt sterk af van de schade die we dit weekend zullen hebben', zei Capito toen hem werd gevraagd wanneer Latifi de upgrades zou ontvangen. 'Als we geen schade hebben, is het er eerder. Als we veel schade hebben, komt de update later.' Ondanks dat hij de oude Williams had, beleefde Latifi zijn meest succesvolle weekend van het jaar toen hij zich kwalificeerde op de tiende plaats. Hij wist een plek in de punten niet vol te houden en eindigde als twaalfde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws