Horner verwacht nog weerstand te krijgen van concurrentie: 'Upgrades komen nog' Formule 1
Formule 1

Horner verwacht nog weerstand te krijgen van concurrentie: 'Upgrades komen nog'

Horner verwacht nog weerstand te krijgen van concurrentie: 'Upgrades komen nog'

Christian Horner staat nog met beide voeten op de grond en ziet de wereldtitel niet zo gemakkelijk in de handen vallen van Red Bull Racing als de media doen geloven. Hij is van mening dat de concurrentie nog volle bak bezig zal gaan met het toevoegen van upgrades, waardoor het nog wel eens spannend zou kunnen worden. 'Het leven is nooit zo simpel', zei hij na afloop van de race in Jeddah tegen Mirror.co.uk.

Red Bull heeft een vliegende start van het seizoen. Tijdens het tweede raceweekend van de kalender won de Oostenrijkse renstal opnieuw de race met een één-twee. Ditmaal was het Sergio Pérez die als eerste over de eindstreep kwam, gevolgd door teamgenoot Max Verstappen. Twee weken eerder was het omgedraaid tijdens de Grand Prix in Bahrein.

Horner verwacht nog tegengas: 'Er komen nog veel upgrades aan'

Het ziet er dus momenteel goed uit voor Red Bull. Ondanks de technische problemen van Verstappen tijdens de kwalificatiesessie is het wederom gelukt om de maximale punten binnen te slepen. Toch is teambaas Horner nog geen uitspraken aan het doen over het veiligstellen van de wereldtitel, ondanks dat de media grotendeels spreekt over een onverslaanbaar jaar voor Red Bull.

'Het leven is nooit zo simpel', zegt de Brit, die zich niet wil laten meeslepen in al het optimisme over zijn team. 'Ik ben er zeker van dat er nog veel upgrades gaan komen en dat de concurrentie zeker nog progressie gaat maken gedurende het seizoen, dus ik verwacht zeker nog tegengas.' Op dit moment staat Aston Martin-coureur Fernando Alonso het dichtst bij de Red Bull-coureurs, na een twee keer op het podium te zijn geëindigd.

Volgens Horner is het vooral belangrijk dat Red Bull deze sterke start vasthoudt. 'We hebben een goede auto, het team heeft echt geweldig werk neergezet', prijst hij Milton Keynes. 'Het is belangrijk dat wij daar meteen vanaf het begin gebruik van maken, want we weten dat de rest van de teams nog met belangrijke ontwikkelingen komen. Die willen we dan voor zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws