Horner: 'We waren behoorlijk verrast dat Mercedes zo conservatief was' Formule 1
Formule 1

Horner: 'We waren behoorlijk verrast dat Mercedes zo conservatief was'

Horner: 'We waren behoorlijk verrast dat Mercedes zo conservatief was'

Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, was erg verbaasd over de strategie van Mercedes tijdens de Grand Prix van Mexico. Lewis Hamilton en George Russell begonnen op de mediums en reden de tweede stint op de hards. Dit bleek niet de juiste strategie, want de zevenvoudig wereldkampioen eindigde vijftien seconden achter de winnaar Max Verstappen en zijn teamgenoot kon niet meer meevechten voor de derde plaats.

Horner geeft aan dat de Oostenrijkse renstal van tevoren al had berekend dat de zachte en medium band een betere optie was dan van mediums naar hards. 'Met de harde band is er gewoon niet zoveel grip', verklaart de Brit tegenover internationale media. 'Dus we waren behoorlijk verrast dat Mercedes zo conservatief was, door te gaan voor de medium-hard-strategie', geeft hij aan.

Volgens Horner had Mercedes een betere kans gehad om mee te doen voor de overwinning, wanneer het team had gekozen voor andere banden. 'Ik denk dat we nog steeds een voorsprong hadden, maar ze zouden een stuk dichterbij zijn geweest', legt de teambaas uit. 'Als je hun coureurs hoorde, waren ze niet erg blij met de harde band.' Het is niet de eerste keer dat Mercedes een potentiële overwinning misloopt dankzij een de harde band. 'Dat is het tweede weekend op rij dat ze die band omdoen en het heeft ze een overwinning gekost. Ik was daar nogal verbaasd over.'

Horner: 'Max is meesterlijk geweest met zijn banden'

Tijdens de vrije trainingen op vrijdag vond Verstappen de harde band al niet goed voelen en dus had het team al besloten dat daar in de race niet mee gereden zou worden. De coureur bevestigde tijdens de race dat de hards geen optie waren. 'Dat gaf ons nog meer vertrouwen dat we door zouden kunnen gaan met de mediumbanden', vertelt Horner. 'De enige vraag was hoe goed je voor de banden moest zorgen, maar dat is waar Max dit jaar meesterlijk is geweest. Hij heeft gewoon een geweldig gevoel voor de banden en wat ze nodig hebben. Hij doet het buitengewoon goed.'

Ferrari zat er in Mexico al helemaal niet bij, maar Horner verwacht dat de Scuderia in Brazilië weer mee zal vechten. 'De afgelopen race paste ook bij hun sterke punten, maar Ferrari leek dit weekend wat beperkingen te hebben', vertelt Horner. 'We hebben hun echte tempo niet gezien, dus ik verwacht dat ze terugslaan. Het belangrijkste was om Checo (Sergio Pérez, red.) punten te laten scoren. Hij staat nu weer op de tweede plaats in de het coureurskampioenschap, dat is ons ultieme doel in Abu Dhabi', eindigt de teambaas vooruitblikkend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws