Horner: 'Verstappen laat controverse na Abu Dhabi compleet langs zich heen gaan' Formule 1
Formule 1

Horner: 'Verstappen laat controverse na Abu Dhabi compleet langs zich heen gaan'

Horner: 'Verstappen laat controverse na Abu Dhabi compleet langs zich heen gaan'

Christian Horner snapt dat er controverse is ontstaan rondom de titel van Max Verstappen. In Abu Dhabi leek de Nederlander geruime tijd kansloos op de tweede plek te eindigen, maar door de safety car veranderde alles. Verstappen kwam, met verse rode banden, na een beslissing van wedstrijdleider Michael Masi aan de staart van Lewis Hamilton en wist hem in de allerlaatste ronde in te halen. Maandenlang werd er nog over dit incident gesproken, maar volgens Horner deerde dat Verstappen niet.

De laatste race van het afgelopen jaar is zelfs tijdens het begin van dit seizoen nog onderwerp van gesprek. Het was een controversieel einde na een zinderende titelstrijd tussen Verstappen en Hamilton. 'Wij hadden eerder in het jaar pech, maar we hadden juist geluk aan het einde met de safety car', blikt de teambaas van Red Bull Racing bij BBC Breakfast terug op het 2021-seizoen. 'Maar je moet naar het gehele seizoen kijken. Max heeft tien races gewonnen, hij heeft de meeste ronden aan de leiding gereden, en hij had pech in Baku, Hongarije en op Silverstone.'

Voor Mercedes en Hamilton kwam de pech dus in de allerlaatste fase van het seizoen. Al stelt Horner dat Red Bull vooral ook slimmer is geweest dan hun rivaal tijden de safety car-periode. 'Zij hadden ook de kans om hun banden te wisselen, maar daar kozen ze niet voor', vervolgt de Brit. Hierdoor moest Hamilton verdedigen op hards van 44 ronden oud. 'Wij besloten Max wel naar binnen te halen en dat gaf hem uiteindelijk het voordeel. Maar hij moest natuurlijk nog wel langs Hamilton. Dat lukte hem uiteindelijk, waardoor hij de race en de wereldtitel won.'

Controverse doet Verstappen niks

In de afgelopen weken werd de controverse rondom de laatste race in Abu Dhabi opnieuw aangewakkerd. Mensen wezen naar de communicatie tussen Jonathan Wheatley, team manager van Red Bull, en Masi. Het werd als bewijs gezien van manipulatie. Deze controverse deert Verstappen niet, volgens Horner. 'Hij laat het compleet langs hem heen gaan.' De feestvreugde was er dan ook niet minder om in de Red Bull-garage. 'Ik weet niet of we echt heel veel hebben kunnen feesten. Na de eerste feestjes hadden de meeste mensen bij ons corona', zegt de teambaas lachend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws