Horner zag enorme verwachtingen rondom Verstappen: 'Toch blijft hij zo koel' Formule 1
Formule 1

Horner zag enorme verwachtingen rondom Verstappen: 'Toch blijft hij zo koel'

Horner zag enorme verwachtingen rondom Verstappen: 'Toch blijft hij zo koel'

Christian Horner zag dat Max Verstappen zondag enorme verwachtingen waarmaakte tijdens de Grand Prix van Nederland. De coureur van Red Bull Racing won zijn thuisrace onder toeziend oog van 105.000 toeschouwers op het Circuit Zandvoort. Hoe Verstappen met die druk omging, zorgt bij Horner voor positieve verbazing.

De teambaas van Red Bull vertelt in gesprek met NU.nl dat hij denkt dat maar weinigen een sfeer in de Formule 1 hebben meegemaakt zoals op Zandvoort. 'Je merkt aan alles dat er een enorme verwachting rondom Max heerst. Vorig jaar was ik al onder de indruk van het feit dat Max alles buiten kon sluiten en dit jaar zelfs nog meer. Hij komt terug als wereldkampioen, met alle verwachtingen die daarbij komen kijken. En dan toch slaagt hij erin om zo koel te blijven.'

Horner: 'Grote beslissing om thuisheld de leiding te laten opgeven'

Horner blikt dan ook met een gelukkig gevoel terug op de race. Daarvoor ging het wat minder goed. Zo viel Verstappen stil in VT1 met versnellingsbakproblemen en was hij in VT2 aanzienlijk langzamer dan de concurrentie. Red Bull werkte vervolgens keihard en op zaterdag pakte de regerend wereld poleposition. 'En dan natuurlijk ook nog eens de manier waarop hij zondag racete en met de druk omging. Dat is zo bijzonder', aldus Horner.

Ook op Red Bull lag veel druk om goed te presteren in Zandvoort, zegt Horner. Dat kwam met name naar voren toen Verstappen in de slotfase naar binnen werd gehaald voor de softs. 'Het is bijvoorbeeld een grote beslissing om de grote thuisheld voor 105.000 mensen twaalf ronden voor het einde de leiding in de race te laten opgeven, maar uiteindelijk was het de enige juiste beslissing', besluit Horner voldaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws