Mol verdenkt Hamilton van aanstellerij: 'Dat probeert hij hiermee te bereiken' Formule 1
Formule 1

Mol verdenkt Hamilton van aanstellerij: 'Dat probeert hij hiermee te bereiken'

Mol verdenkt Hamilton van aanstellerij: 'Dat probeert hij hiermee te bereiken'

Olav Mol denkt dat de pijn in de rug van Lewis Hamilton vooral een toneelstukje is. De manier waarop de Brit zijn auto uitstapte is allemaal doordacht, aldus de commentator. Hij denkt dat het een manier is om de FIA dingen te laten veranderen, iets waar eerder George Russell ook al een oproep voor deed. Robert Doornbos schat het iets serieuzer in en maakt zich enigszins zorgen om de Britse coureur.

In het Race Café uitte Doornbos zijn zorgen over de manier waarop Hamilton zich over de boordradio liet horen halverwege de race. 'Ik vond de boordradio halverwege van Hamilton, 'My back is..I'm in pain' ('Argh my back is killing me' red.), wel heftig. Hij had voor de race al tegen Toto Wolff gezegd: 'ik weet niet of ik de finish ga halen'. Gek, want hij is kleiner dan George Russell, maar hij heeft fysiek dus nog meer last van dat porpoising op het rechte stuk', zo concludeert de analist.

Mol verdenkt Hamilton van toneelstuk

'Kijk dit dan', zei Doornbos terwijl er beelden waren van Hamilton die uit zijn bolide klom. 'Noem het leeftijd of iets, maar dit is erg. Nee maar dit is wel echt een ding', zo lijkt de Nederlander duidelijk bezorgd over het welzijn van de zevenvoudig wereldkampioen. Mol daarentegen denkt dat het allemaal gespeeld is en dat Hamilton expres op deze manier uit zijn auto stapt. 'Hij ziet die camera, en dan gaat hij met zijn op zijn rug lopen. En dan achter roept hij 'lekker gedaan jongens!'

Mercedes krijgt het porpoising namelijk niet onder controle, en dus proberen zij het bij de FIA af te dwingen. 'Je wil juist dat iedereen dat ziet', aldus Mol over de zogenaamde rugpijn van de Brit, 'want ze willen dat de FIA iets gaat veranderen, omdat zij zeggen dat het te gevaarlijk is. Ja, ik vind dat totale onzin, los het maar op als anderen het ook op kunnen lossen. Dat probeert hij hiermee te bereiken. Hij gaat straks roepen, 'het is zo gevaarlijk dat ik hier straks iets ga doen wat niet meer kan, het is zo gevaarlijk, dat moet veranderd worden'. Nou, ik vertrouw die Mohammed Ben-Sulayem voor geen meter.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws